Fortvil ikke. ØIF-gutta har tro på semifinale i VM, tross tap mot danskene – ØIF Arendal

Fortvil ikke. ØIF-gutta har tro på semifinale i VM, tross tap mot danskene

Jesper Munk var nok den av ØIF-spillerne som hadde den beste kvelden under prestisjekampen mellom Norge og Danmark i Herning torsdag kveld. Danske vant til slutt 30-26 og går til mellomspillet med full pott, mens Norge tar to poeng med seg til møtene med Sverige, Ungarn og Egypt.

Norge klarte ikke å temme den danske stjernen Mikkel Hansen, som tidvis lekte seg med de norske guttene og hamret inn 14 mål.

En bra avslutning hjalp lite for Norge, som sløste voldsomt med ammunisjonen mot de danske rivalene. 

 

Men fortvil ikke, for ØIF-guttene tror nemlig at de norske gutta vil slå kraftig tilbake i mellomrunden og vil kjempe om en semifinale.

Herman Vildalen var i bruttotroppen til VM og var med på oppkjøringen til mesterskapet. Han sa før kampen at danskene hadde størst press på seg, men at et tap ikke betyr at semifinalemulighetene er borte.

– Nei, på ingen måte. Selv om vi tapte er det fortsatt mulig. Sverige kommer til å bli tøffest med tanke på å komme videre, men det er absolutt mulig, mener Herman.

Om landslagstrener Berge skal slå på tråden, så er ØIF-karen klar.

– Jeg er alltid klar, men tviler på at jeg får noen telefon nå. Jeg håper ikke noen av de norske spillerne blir skadet, sier han. 

 

Sondre Paulsen trekker frem at det hadde vært en stor fordel om Norge kunne fått med seg fire poeng til mellomrunden, også tre ville vært greit. Heller ikke han ser mørkt på det etter at Norge røk på tap for Danmark.

– Tap er ingen krise, slår Sondre fast.

– De andre kampene før danskene, var ikke store testen. Danmark ble den første store testen for de norske guttene. Det er fortsatt mulig med semifinale når vi har med oss to poeng til mellomrunden, mener han. 

 

Sander Simonsen trekker frem at motstanden i gruppespillet for kampen mot Danmark, ikke har vært allverden. Heller Ikke Sander mener det er noen krise at det «bare» er to poeng med inn i mellomrunden.

– De norske guttene er så gode at de kan slå ALLE, selv om det ikke er noen svake lag vi møter i mellomspillet, konkluderer Sander. 

Samtidig trekker han frem at det ikke er noen svake lag i mellomrunden. Sverige tar i likhet med Danmark med seg fire poeng til mellomspillet.

– Sverige var i finale i EM nylig og er ekstremt gode. Målvaktparet deres er verdens beste. De blir en tøff nøtt å knekke, men de norske guttene har sjansen. To poeng med seg fra gruppespillet kan holde, for vi har gode muligheter mot alle de tre vi møter i mellomrunden, slår Sander Simonsen fast.

 

NB: Tunisia var det tredje laget fra Norges gruppe som gikk videre.

Stillingen er slik før mellomrunden: 1. Danmark 4 (18 plussmål), 2. Sverige 4 (+6), 3. Norge 2 (+6), 4. Ungarn 1 (-3), 5. Egypt 1 (-3), 6. Tunisia 0 (-24).

Norge møter Egypt søndag, Sverige mandag og Ungarn onsdag.