Valgte å reise hjem til Island for å få mer spilletid – ØIF Arendal
Nökkvi Dan Ellidason reiste hjem til Island og Selfoss etter første halvdel av sesongen.

Valgte å reise hjem til Island for å få mer spilletid

Da ØIF startet treningene etter juleferien, var det en spiller som manglet fra første halvdel av sesongen. Spilleren roses av Marinko Kurtovic.

Nökkvi Dan Ellidason var på en såkalt prøvekontrakt i ØIF den første halvdelen av sesongen.

Nå har 21-åringen reist hjem til moderlandet og til den islandske toppklubben Selfoss. Selfoss er for øyeblikket nummer tre i den islandske toppserien og har to spillere i den islandske VM-troppen som nylig startet i Danmark/Tyskland (Haukur Prastarsson og Elver Örn Jönsson). Klubben trenes for øvrig av Patrekur Johannesson, som også trener det østerrikske landslaget, og er bror av den islandske presidenten Gudni Th. Johannesson.

 

Han forteller at det var ønske om mer spilletid som gjør at han velger å dra hjem til Island og islandsk eliteserie. 

– Jeg må tenke på hva som er best for meg og min utvikling som håndballspiller. Jeg synes det var fantastisk å spille for det beste norske laget, ØIF Arendal, men for meg handler det om å få mest mulig spilletid for å få en best mulig utvikling som spiller, forklarer han.

– Jeg er glad for å ha skrevet under for en så god klubb som Selfoss, men jeg skal heie på ØIF også. Skal få med meg kampene foran PC-en, lover den blide islendingen. 

 

Han var med i 12 kamper for ØIF i første halvdel av sesongen. Det ble med en scoring.

– Men jeg hadde et flott opphold i Arendal og håper ØIF vil gjøre det sterkt fremover. Jeg reiste hjem til Island med mange gode minner. Det å spille i den svarte og røde drakten foran publikum i Sør Amfi, det vil alltid være i minnene mine, sier han.

Nökkvi forteller at han hadde flere tilbud som han tenkte over, men Selfoss stakk seg ut. Også ØIF ønsket å ha ham med videre, men kunne ikke love så mye spilletid som ønskelig. 

– Det var en del klubber som ville ha meg, men ingen var i nærheten av ØIF og Selfoss. Jeg er veldig glad for det valget jeg nå har tatt, smiler han.

 

Marinko Kurtovic synes det er synd å miste den lovende islendingen, men han har full forståelse for det valget Nökkvi har tatt.

– Han ønsker spilletid og da forstår jeg at han søker lykken hjemme på Island, der han trolig vil bli mer involvert enn han ville blitt hos oss. Han mangler fortsatt litt før han er på det nivået Josip holder, og han trenger spilletid for å bli bedre. Dermed synes jeg han har tatt en riktig vurdering, sier Marinko, som skryter veldig av profesjonaliteten til 21-åringen.

– En fantastisk gutt, som alltid var positiv. Han sto på som bare det og ville utvikle seg, beskriver han.