Sønn av dansk trenerlegende trener med ØIF: – Det har virkelig levd opp til forventningene – ØIF Arendal
Rasmus Wilbek, sønn av den danske trenerlegende Ulrik Wilbek og Susanne Munk Lauritsen Wilbek, trente sammen med ØIF Arendal den første uken etter nyttår.

Sønn av dansk trenerlegende trener med ØIF: – Det har virkelig levd opp til forventningene

En ung danske ble invitert på trening av Marinko Kurtovic denne uken.

Rasmus Wilbek heter den 19 år gamle dansken som denne uken har vært på ØIF-treningene. Synes du etternavnet virker kjent? Joda, Rasmus er sønn av den danske trenerlegende Ulrik Wilbek, mannen som ledet de danske håndballkvinnene til flere mesterskapstriumfer, og som senere tok over herrene og tok dem til verdenstoppen.

I dag er Wilbek senior borgermester i Viborg. Hans mor er den svært kjente danske målvakten Susanne Munk Lauritsen (Wilbek). Hun er i dag sportssjef og trener i Viborg.

– Klart jeg er stolt av det foreldrene mine har gjort på håndballbanen. Eneste er at alle vennene mine og de jeg treffer, tror jeg dermed er ekstremt god spiller på grunn av foreldrene mine sine meritter, smiler Rasmus Wilbek. 

 

Sammen med ØIF-trener Marinko Kurtovic forteller han om bakgrunnen for at han nå er i Arendal. Marinko Kurtovic kjenner både herr og fru Wilbek godt. Da spørsmålet om han visste om en klubb Rasmus kunne komme på besøk til for å trene sammen med over nyttår kom fra Wilbek senior, inviterte Marinko like godt Rasmus til ØIF.

– Jeg har god kontakt med foreldrene hans og det er bare gøy å invitere Rasmus hit. Det er en ung, treningsvillig gutt, selv om det er litt opp til norsk eliteserienivå ennå, forklarer ØIF-treneren. 

 

Hovedpersonen selv er veldig fornøyd med det han har opplevd i løpet oppholdet i ØIF. Lørdag skal han reise hjem til Viborg, der han spiller for klubbens 2. divisjonslag.

– Jeg synes det har vært veldig bra å være her, et veldig godt miljø, sier Rasmus. 

– Det jeg har lært, er at det er en klubb med ambisjoner, som er seriøse og som satser hardt. Det har vært tøffe treninger og har definitivt levd opp til forventningene jeg hadde på forhånd, forteller han.

 

Han trekker frem at nivået på treningene han har vært, har vært høyt. 

– Men det er litt vanskelig å sammenligne med Danmark, men jeg synes nivået her er høyt. I tillegg så jeg en kamp mellom B-laget og U-laget, også der var nivået høyt. Det overrasket meg at 2. divisjonslagene holdt så godt nivå, sier han.

 

Rasmus Wilbek utelukker ikke at han kan søke lykken i norsk håndball. Han har ambisjoner om å prestere på toppnivå, så høyt nivå som mulig.

– Det har vært kult bare å trene med et norsk topplag. Men ja, det kan være aktuelt for meg å søke lykken i norsk håndball, enten for et eliteserielag eller et lag i 1. divisjon – om det vil bety at jeg kan utvikle meg som spiller, sier Rasmus, som er playmaker. 

 

Han forteller at det har vært mye håndball i oppveksten.

– Nå har jo pappa blitt mer opptatt av politikken, men mamma er fortsatt med i Viborg. De har alltid lagt vekt på at vi kan gjøre hva vi vil og velge den sporten vi selv ønsker. Likevel, det har vært mye håndballprat oppigjennom, smiler han.