ØIF Arendal er eneste gjenværende norske klubb i Europacupen! – ØIF Arendal

ØIF Arendal er eneste gjenværende norske klubb i Europacupen!

Når Europacupene starter opp igjen etter VM-pausen er ØIF Arendal den eneste klubben som skal forsvare Norges ære i Europacupspill våren 2019. Elverum (CL), Drammen (EHF) og Bodø (CC) er alle slått ut i høstens ulike kvalikkspill. Og for hele norsk håndball er det viktig at ØIF Arendal gjør det bra.

Når Europacupene starter opp igjen i februar etter VM-pausen i januar, er det kun ØIF Arendal som er videre i de respektive Europacupene. Norsk klubber har, på herresiden, liten tradisjon med å spille Europacup utover våren når det strammer seg til med kamper som slutter på finale. Kvartfinale, semfinale eller bare finale.

Elverum har deltatt og gjort sine saker svært bra i årets Champions League. Drammen møtte overmakten i Kiel i «playoff»-kampene inn mot gruppespillet i EHF-cupen. Bodø røk i første forsøk i Challenge Cup.

Nå er det ØIF Arendal som må forsvare de norske fargene. 

I starten og midten av februar venter russisk motstander i det som internasjonalt heter Last16, siste 16, eller åttendedelsfinale som vi er vant til å kalle det her på «berget». Skulle ØIF Arendal klare de «brasene», så venter Last8 (kvartfinale). En gang tidligere har ØIF Arendal klart den bragden. Det er på tide å sette klubbrekord. Semifinale er det store målet for årets sesong. Skjer det bør det være med på å sette «fyr» på byen i mars (kvartfinaler) og april (semifinaler).

For selv om veien er lang, det er bare Drammen som har spilt E-cup finale av norske lag. Og vi må helt tilbake til 1996. 23 år tilbake i tiden. Da vant Svein Erik Bjerkrheim, Glenn Solberg, Frode Scheie, Geir Oustorp, Øystein Johannessen og Frode Hagen over tyske Hameln i det som var forløperen til Challenge Cup, nemlig City Cup.

Se sak og film her. 

Den prestasjon omtales fremdeles som mirakelet i Drammen – 23 år etter.

Og for alle som liker å «snakke ned» enkelte Europacuper med utgangspunkt fra Norge. Det er eneste gang, både før og etter, at noen norsk herreklubb har vunnet en Europacup finale. I 2007 var Drammen også i finalen. Det ble tap i Challenge Cup.

Hverken før eller siden har noen norske lag spilt Europacup-finale. Det blir kåret norsk NM-mester, serie- og sluttspillsmester hvert år. Men bare en gang har noen norsk herreklubb, noen gang vunnet en Europacup. Og vi må 23 år tilbake i tid.

Europacup, uansett hvilken, er sesongens absolutte høydepunkt. Det er i denne turneringsformen vi har mulighet til å «sprenge» norske grenser. Det er her vi kan innfri noen «hårete mål»!

La oss håpe at ØIF Arendal-gutta er i stand til å «sette fyr på byen» våren 2019!

Det ville smakt med en skikkelig klubbrekord – i år!