Før FalkHorten: Spillerne lover å gi alt for laget! – ØIF Arendal

Før FalkHorten: Spillerne lover å gi alt for laget!

– Vi er fulle av revansjelyst, er konklusjonen fra spillergruppen.

Revansjelysten som det siktes til, er etter det som var en heller begredelig forestilling i Framohallen i Bergen søndag. Trener Marinko Kurtovic frykter ikke at det skal bli noen ny glipp. Men han påpeker at det er vanskelig å møte et lag i bunnen av tabellen.

– Vi har sett det denne sesongen, at lag i bunnen mobiliserer kraftig mot topplag. Se på Nærbø som slo Elverum. Det blir vrient. Holtanhallen en onsdag kveld, et lag som ikke har vunnet på en stund og får et topplag på besøk … Falk vil ikke holde noe tilbake, tror Marinko.

 

– Egentlig er jeg mest redd for oss selv til denne kampen. Er vi oppe på det nivået vi har vært tidligere i sesongen, så skal det gå veien. Jeg kjenner gutta så godt at jeg vet de vil slå tilbake, beroliger treneren.

Skuffelsen i Bergen er feid under teppet og glemt.

Også Hermann Vildalen – som tirsdag ble tatt ut som ekstra spiller til landslagssamling i januar – er bestemt på at det som skjedde i Bergen ikke skal skje igjen.

– Slik som vi opptrådte da, skal vi ikke opptre. Det er vi nå klare for å rette opp. Vi skal ha en god avslutning før ferien, sier han bestemt.

 

I likhet med trener Kurtovic er Hermann klar på at ingenting blir enkelt.

– Det er en tøff hall å komme til, det vet alle som har spilt der. Men er vi på, så avslutter vi første halvdel med en seier. Det vil være en fin måte å avslutte første halvdel av sesongen på, medgir han.

 

Hermann Vildalen har vært en drøy uke i sin nygamle klubb. Han beskriver den første uka som veldig fin for hans del. Han er glad for at han fikk noen kamper på denne siden av sesongen, og ikke bare kom rett inn på laget til andre halvdel som hadde vært en annen løsning.

– Jeg er glad for å få de tre kampene på denne siden av nyttår. Ting går fint. Det er en del nytt å bli kjent med igjen, selv om jeg har vært borti det hele før, men jeg føler det går fint. På grunn av at det er en del ting å sette seg inni, blant annet å bli kjent med lagkameratene på nytt, så er det en fordel med de tre kampene, forklarer han.

 

– Hvordan skal dere slå Falk, Hermann?

– Her må vi holde tempo. Falk er gode på gå-håndball, det kan vi ikke tillate dem. Vi må ha tempo hele veien. Står vi bra bakover, da kan vi få muligheten å løpe over dem.

– Så det er en kamp det fort kan komme 10-15 mål på kontra?

– Ja, det er det. Er vi gode bakover og får de gode mulighetene vi trenger fremover – og de enkle målene – så er det absolutt mulig.