Norske lag i Champions League fra 2020/21 allikevel? – ØIF Arendal

Norske lag i Champions League fra 2020/21 allikevel?

Setter man alle endringene i fremtidige E-cuper i sammenheng blir det litt ekstra spennende for norske klubblag. Neste sesong får ingen nasjoner automatisk 2 lag i Champions League. Dersom det prinsippet står seg i 2020/21 og fremover, får de 16 beste nasjonene plass i turneringen. Norge er i dag på 16 plass!

Det Europeiske Håndballforbundet kan ikke svare på hvordan klubber kvalifiserer seg til å bli en av de heldige 16 lagene i Champions League. Dette skal bli klart en gang i løpet av våren, men ingen vet når. Og ingen vet hvilket nivå i EHF som skal vedta disse reglene.

I sesongen 2019/20 har EHF imidlertid redusert de beste nasjonene til også kun ha 1 lag direkte kvalifisert. Og dersom det også blir modellen i den nye E-cup strukturen, vil det være de 16 beste nasjonene som vil få Champions League. Og på den rangeringen ligger Norge akkurat nå på 16 plass!