EHF har vedtatt helt ny Europacup-struktur! – ØIF Arendal

EHF har vedtatt helt ny Europacup-struktur!

I helgen som var har EHF Executive Committee vedtatt en helt ny Europacup-struktur. Fra 2020/21 blir det kun 16 lag i håndballens Champions League. I den nyopprettede Europa Handball League deltar 36 lag. Mens dagens Challenge Cup vil hete EHF-cupen i fremtiden. I denne turneringen vil det være plass til 128 lag!

Fra sesongen 2020/21 blir det Champions League for kun 16 lag. Disse vil deles inn i 2 forskjellige puljer av 8 lag. Hvorav de 6 beste lagene i puljene går videre. De to beste i hver pulje går direkte til kvartfinaler, 3-6 plassen må spille såkalte «playoff» for å kvalifisere seg til de siste 4 kvartfinaleplassene. Vinnerne av kvartfinalene går til Final4 slik om i dag.

EHF oppretter en ny turnering, håndballens svar på fotballens Europaleague, European Handball League. I denne turneringen vil 12 lag være direktekvalifisert til gruppespillfasen hvor det er 4 grupper av 6 lag. I tillegg vil 24 lag spille kvalifiseringsrunde for å komme til gruppespillet. I turneringen deltar det altså 36 lag totalt.

Dagen Challenge Cup går over i ny uniform og får navnet EHF-cup. I denne turneringen er det ren utslagsturnering fra 1. runde til eventuelle finaler (7. runde). Her er det mulighet for 128 lag å delta.