Slik opplevde Hermann ØIF-comebacket i Sør Amfi – ØIF Arendal

Slik opplevde Hermann ØIF-comebacket i Sør Amfi

Hermann Vildalen innrømmer at han var nervøs foran comebacket i ØIF Arendal.

Han forlot ØIF Arendal for noen år siden, som en lovende, ung spiller. År i Drammen, St. Hallvard og i dansk eliteserie har gjort ham til landslagsspiller og sørget for at han er tatt ut i bruttotroppen til VM i januar.

 

Men aller først var det klart for comeback i ØIF Arendal, som den hemmelige signeringen som klubben har prøvd å holde skjult for omgivelsene siden før helgen.

Bare to treninger har han hatt med sitt nygamle lag, der han spilte sammen med flere av spillerne i sin forrige periode i klubben. 

 

Etter drøye 12 minutter kommer det som er til da dagens høyeste brøl fra tribunen. Hermann Vildalen entrer banen for første gang i sitt comeback. 28 sekunder senere runger et enda høyere rop. Da satte han inn sin første scoring av fem i kampen.

– Veldig gøy å være tilbake igjen, og det å spille i Sør Amfi foran så mange mennesker var bare helt topp. Det er fantastisk at det kommer så mange mennesker og ser oss på en onsdag, smiler 23-åringen etter returen i ØIF-drakten. 

 

– Hvordan var det med nervene foran comebacket?

– Det har jo vært en del skriverier om dette noen dager nå. Jeg var nervøs foran kampen, men det er jeg foran alle kamper jeg skal spille. Det er bare å konsentrere seg om å gå ut på banen og gjøre det beste en kan, svarer han.

Han melder om at han vil trenge tid på å prestere helt på sitt beste.

– Jeg har vært på to treninger og må bruke mer tid på å bli kjent med systemene. Selv om mange av spillerne også var her sist jeg var i ØIF, så er det mye nytt. Jeg trenger på en måte å bli kjent med alt på nytt, forteller han. 

 

Han scoret fem mål, men hadde også noen miss.

– Føler innsatsen var god, men det kom et par bom. Det vil komme seg. Jeg gir meg selv OK pluss i dag, smiler han. 

– Seieren var viktig å få. Det er viktig med full pott i de tre kampene før julepausen, at vi skaffer oss selv en god avslutning på første halvdel er viktig med tanke på det som kommer etter nyttår, sier den nygamle ØIF-karen.

 

Sondre Paulsen skryter av sin nye lagkamerat. Han er en av dem som var med også sist Hermann var i ØIF.

– Han kommer inn og gjør en god kamp og blir viktig for oss utover. Han bør være fornøyd med det han gjør i dag, mener ØIFs veteran.