Nå har Nökkvi bestemt seg – ØIF Arendal

Nå har Nökkvi bestemt seg

Han lever fortsatt i skyggen av Josip Vidovic, men midtbacken Nökkvi Dan Ellidason er ikke langt unna å utfordre spilleren mange mener er den beste i eliteserien.

Islendingen kom til ØIF Arendal på sensommeren fra islandsk topphåndball. Han var klar over at han måtte spille annenfiolin en stund, ettersom Josip Vidovic har vært bankers på ØIF-laget de siste sesongen, og at han regnes som eliteseriens beste midtback.

– Han er fantastisk, en av de beste spillerne i Norge, men jeg håper jeg skal få flere sjanser fremover. Jeg klager ikke så mye bare vi vinner, smiler den blide islendingen.

 

Men han har fått mer og mer tid på banen de siste kampene. Blant annet markerte han seg med tre scoringer og bra spill i returkampen mot Göztepe i Challenge Cup. Og hjemme mot Bodø fikk han også mye tid på banen og gjorde sakene sine bra. 

– Da jeg kom i høst, hadde jeg slitt med en skade en periode. Nå i det siste har jeg kommet i form og jeg har også fått sjanser i kampene- Jeg håper jeg har klart å gjøre et bra inntrykk på Marinko, sier han, fortsatt med et smil.

 

Og trener Marinko Kurtovic har begynt å legge mer merke til islendingen.

Han beskriver Nökkvi som en lovende spiller, som når har begynt å slippe seg løs.

– Ja, han har kommet seg og sluppet seg mer løs. Det virker som han har bestemt seg. Da får han også mer spilletid. I det siste har han begynt å ta for seg på trening og spilt på det han er god på, forklarer treneren om sin islandske elev.

 

Og 21-åringen bekrefter på lang vei det Marinko sier og at han har bestemt seg. Nökkvi vil ha spilletid og er klar om sjansene skal by seg.

For 21-åringen har det ikke vært noe å klage på så langt i sitt opphold i ØIF. Han trives godt, både i klubben og i byen.

– Og så spiller vi god håndball. Det er det viktigste for meg, konkluderer han.

Han beskriver kampen mot Göztepe som kampen der han virkelig kom i gang. Da fikk han prøve seg i favorittposisjonen som midtback.

– Jeg føler at det har gått bedre og bedre, som har en sammenheng med at jeg er blitt bedre kjent med de andre spillerne. Jeg lærer alltid noe nytt, som språket. Etter hvert som jeg kommer inn i tingene, blir det helt annen håndball også. 

 

Forskjellen mellom den islandske og norske håndballen er ganske så stor, ifølge Nökkvi.

Han mener at de islandske spillerne gjerne er mer håndballintelligente enn norske spillere.

– Norske spillere er større og sterkere. Vi er færre spillere på Island og må bruke de spillerne vi har. Derfor må vi trene mye mer individuell styrke for å ta igjen det vi mangler fra utgangspunktet, forteller han. 

 

Onsdag er han med i troppen som skal møte Haslum.

– Altså, vi drar jo alltid for å vinne kampene. Jeg håper vi kan hente inn en ny seier. Det var en tøff måned i november, med mange kamper mot gode lag – det har tatt på. Jeg håper vi igjen kan vise oss fra vår beste side og vinne kampen, sier han.