Den norske ambassaden i Moskva fraråder ikke ØIF Arendal å reise! – ØIF Arendal

Den norske ambassaden i Moskva fraråder ikke ØIF Arendal å reise!

Det har vært noe usikkerhet rundt om norsk UD har reiseråd for byen som ØIF Arendal skal spille Europacup i. Byen heter Budjonnovsk og ligger ikke så langt fra den mer beryktede republikken Tetsjenia. Nå er det imidlertid klart, UD vil ikke fraråde klubben å reise.

ØIF Arendal har vært i kontakt med den norske ambassaden i Moskva. Der har man brukt noen dager på å utarbeide et svar om reiseråd knyttet til ØIF Arendals kommende åttendedelsfinale i Russland. ØIF skal spille i byen Budjonnovsk som ligger sentralt i delstaten Stavropolskij krai.

Dette skriver ministerråd Snøfrid B. Emterud til klubben:

«Mange takk for e-post vedrørende forestående håndballkamp for ØIF Arendal i Budjonnovsk. Siden Budjonnovsk ligger sentralt i Stavropolskij krai omfattes byen ikke av UDs reiseråd. Det er derfor ikke noe grunnlag for å fraråde dere å reise til Bjudonnovsk.
Ambassaden vil bare for god ordens skyld legge til at Utenrikstjenesten kan gi råd og veiledning, men kan naturlig nok ikke garantere at et bestemt reisemål er trygt.

Ta gjerne kontakt om dere har ytterligere spørsmål.»

Det betyr at ØIF Arendal kommer til å reise til Russland i midte av februar. Der skal den andre og avgjørende åttendedelsfinalen spilles.