– Nei, vi skal ikke tape på hjemmebane. Vi har allerede tapt en hjemmekamp for mye denne sesongen … – ØIF Arendal

– Nei, vi skal ikke tape på hjemmebane. Vi har allerede tapt en hjemmekamp for mye denne sesongen …

Laurits Mo Rannekleiv og Sander Simonsen er begge klare på en ting: Bodø skal ikke undervurderes.

Laurits Mo Rannekleiv, ØIF Arendals sterke strekspiller, påpeker at dette kommer til å bli tøft. Nordlendingene kommer fra seier i hjemmekampen i Challenge Cup (slått ut sammenlagt) og seier over Halden borte i eliteserien. Det har fått det håndballinteresserte Norge til å se opp for Bodø, som ikke har hatt den beste starten denne sesongen og ligger i bunnen av eliteserien.

– De har vist at de er på vei og har vært bra de siste kampene. Bodø har spilt på seg selvtillit og vi skal ikke undervurdere dem. Slipper vi oss nedpå, da pisser de på oss, slår Laurits Mo Rannekleiv fast. 

 

– Hva slags tanker har du foran kampen?

– Jeg tenker at vi må vinne for at vi skal holde oss i toppen. Ryker vi nå, da er det to poeng tapt som ikke kan hentes inn igjen. Alle kamper er jevne, så det har mye å si for oss at vi tar dette, svarer Laurits.

– Dere tåler ikke flere tap hjemme heller?

– Nei, vi skal ikke tape på hjemmebane. Vi har allerede tapt en hjemmekamp for mye denne sesongen, sier han og sikter til den kjedelige semifinale-exiten i cupen mot Halden. 

– Hva slags kamp tror du vi får?

– Vet du, det er vanskelig å si. Hver gang jeg spekulerer i det, da blir det stikk motsatt, så jeg tar ikke sjansen på noen spekulasjoner, smiler Laurits.

 

Også Sander Løvlie Simonsen trekker frem at det er et lag med økt selvtillit som kommer til Sør Amfi.

– Det blir tøft. Det er viktig for oss at vi klarer å holde fokus, ikke undervurdere dem. Alle må gjøre jobben, påpeker han.

– Bodø er et lag med gode spillere. De har slitt så langt, men ser nå ut til å ha funnet ut av det og spiller god håndball. Men vi er i toppen og skal være et bedre lag, legger han til. 

 

ØIF-guttene kom mandag ettermiddag hjem fra Izmir i Tyrkia og møtet med Göztepe i Challenge Cup.

– Vi kjenner kjøret. Mandag ettermiddag var vi hjemme. Har vi fokus på rett sted, så skal det gå greit med tanke på kampen mot Bodø, mener Sander.