Slo tilbake sist – nå er han sugen på mer – ØIF Arendal

Slo tilbake sist – nå er han sugen på mer

Maximilian Jonsson har ikke hatt marginene med seg i høst, men i hjemmekampen mot Göztepe begynte det å løsne.

– Deilig med den oppturen, smiler Maximilian Jonsson.

Det er en høyreback med nyvunnet selvtillit som har reist med laget til Izmir i Tyrkia, klar for å spille returkampen mot Göztepe i den tredje runden av Challenge Cup. 

Sondre Paulsen har gjort sine saker meget bra som høyreback denne høsten, som har gjort at det har blitt mindre tid på banen for svensken.

– Jeg føler jeg tok vare på den sjansen jeg fikk. Når en ikke spiller så mye, så blir en på en måte litt kald, en er ikke i gang og spiller på det sikre. Når en får tilliten, da skyter en oftere og treffer også oftere. Ja, det blir noen bomskudd, men det må en også regne med, beskriver han.

 

Marinko Kurtovic sa til oifarendal.no at han ønsket å bruke kampen i Tyrkia til at laget skal lære seg å vinne bortekamper i Tyrkia. Selv om ØIF har 15 måls forsprang, så er det seier som teller.

Maximilian Jonsson mener ØIF må gå til kampen med at det står 0-0 også sammenlagt som utgangspunkt. 

– En skal aldri undervurdere noen og det beste er å gå til kampen som det står 0-0. Ja, vi må lære oss å vinne på bortebane, og lære oss å vinne de tette kampene, sier Maximilian.

 

Han gir et eksempel.

– De gode lagene leder ikke alltid etter 40 minutter, men det er de siste ti minuttene de avgjør og tar hjem seieren. I hjemmekampen fikk vi betalt i den første omgangen med at vi var forbannet etter å ha tapt to kamper på rad, det var mye som skulle ut. Da løper vi fra starten av og maler Göztepe i stykker, forklarer han.