Tar med laget til Tyrkia for å høste lærdom: – Vi må lære oss å vinne bortekamper i Europa også – ØIF Arendal

Tar med laget til Tyrkia for å høste lærdom: – Vi må lære oss å vinne bortekamper i Europa også

Dette er Marinko Kurtovic sitt mål foran returkampen mot Göztepe.

ØIF Arendal har 15 mål å gå på foran turen til Izmir og bortemøtet mot Göztepe. 15 mål skal være godt nok i massevis til å avansere til åttendedelsfinalen i Challende Cup. Men ØIF akter ikke å hvile på laurbærene, selv om laget har et stort forsprang med seg fra hjemmemøtet i Sør Amfi.

 

Ifølge trener Marinko Kurtovic skal laget gjennom viktig lærdom i den andre europacupkampen i Tyrkia for høsten. Han ønsker å bruke kampen som en del av en læreprosess for spillerne. 

– Vi må lære oss å vinne på bortebane i Europa. Vi drar dit for å vinne foran et fanatisk publikum. Det er viktig for oss at vi lærer oss å spille under stress. Europacup på hjemme- og bortebane er to forskjellige ting, melder Marinko.

 

ØIF har fått smake på den østeuropeiske håndballkulturen ved noen anledninger, sist da laget var i Selkaspor og møtte byens håndballhelter i oktober. Det endte som kjent med tap, men også med påfølgende rapport til EHF for måten klubben ble behandlet på i forkant av kampen.

– Vi slo Göztepe med 15 mål hjemme, men jeg er helt sikker på at de vil gjøre alt for å reise seg. Det kommer til å bli et voldsomt trykk, en annen kultur enn det vi til vanlig møter. Samtidig er det en fantastisk sjanse til å lære oss å vinne på bortebane, slår Marinko Kurtovic fast.