«Hele verden» følger med ØIF Arendal, kristiansanderne aller mest! – ØIF Arendal

«Hele verden» følger med ØIF Arendal, kristiansanderne aller mest!

ØIF Arendal er den herrehåndballklubben som har nest mest følgere på Facebook. Bare Elverum har flere. Av de snaut 8 500 som følger klubben er 3 258 fra Arendal. Og vet du? I Kristiansand er det flest, foruten Arendal, som følger ØIF Arendal. Den kom kanskje litt overraskende?

ØIF Arendal følges på sosiale medier så og si verden rundt. I snaut 50 land over hele kloden har klubben «følgere». Bl.a. sitter det 5 «supportere» i Myanmar, Bangladesh og Colombia. 48 av klubbens følgere har arabisk som hovedspråk, nesten 1 000 har engelsk/amerikansk. Det er med andre ord et brett spekter av håndballsupportere som følger Arendals stolthet på internett.

Ser vi på byene som følger klubben tettest er det selvsagt Arendal som ruver høyest. 3 258 personer fra Arendal følger klubben. Her er det plass til flere. Morsomt er det at Kristiansand er den nest største byen, så vidt foran Oslo. 445 kristiansandere føler ØIF Arendal på Facebook. 441 sitter i hovedstaden å gjør det samme. Foruten Oslo er Larvik den byen hvor flest følger klubben utenfor Agder fylkene. Deretter kommer Bergen, Sandefjord, Trondheim og Stavanger og så Elverum. Den siste er det nok enklere å forklare.

Den byen som har flest ØIF-følgere i sosiale medier utenfor Norge er Zagreb. Der er det 32 ØIF supportere. Ja, i alle fall ØIF følgere.

Flest følgere har klubben selvsagt i Norge. Mens Danmark og Sverige kommer på de to medaljeplassene. Deretter er det Kroatia, Brasil, Tyskland, Island, Spania og USA. Tyrkia har «rykket» opp på en 12 plass. Det har nok med klubbens Europacupkamper å gjøre.

Spennende er det at «hele verden» følger med. Sikkert mange arendalitter som bruker ØIF Arendals oppmerksomhet som et «vindu» inn til sitt opphavssted. Og helt sikkert også mange nye supportere som av ulike grunner har funnet veien til ØIF Arendals plattformer i sosiale medier.