– Vi kan godt trenge litt god hjelp av publikum for å vinne tilbake tapt selvtillit! – ØIF Arendal

– Vi kan godt trenge litt god hjelp av publikum for å vinne tilbake tapt selvtillit!

- Det er ikke store justeringene som skal på plass for at vi finner tilbake til storformen fra i høst, forklarer Josip Vidovic. - I første runde i Europacupen slo vi ut Selka, det hadde vi ikke klart uten den fantastiske stemningen fra tribunen. Nå håper jeg at publikum stiller opp på søndag. Vi trenger virkelig den støtten igjen for å snu trenden!

ØIF Arendals og norsk håndballs beste midtback er soleklar og han frir til hjemmepublikummet foran søndagens Europacup oppgjør mot tyrkiske Götztepe SK.

– Vi vet at vi ikke har levert gode kamper etter den lange landslagspausen. Siden Halden-kampen har vi bygd opp en stor revansjelyst. Vi ønsker å bruke Eurpacupen for å «slå tilbake». Og vi håper at vårt fantastiske hjemmepublikum stiller opp for oss igjen.

Han tror ikke det er så mye som skal til før den vonde trenden snur.

– Det er veldig små marginer som skal på plass før det snur. Det er enkeltspillere som skal komme i form igjen. For vi har jo samme spillere og vi spiller den samme håndballen. Vi trenger en god kamp nå. En seier og litt selvtillit så er vi på sporet igjen.

For selvtillit trenger selv en spiller i eliteserien!

– Det er helt klart. Vi trenger noen gode mestringsopplevelser. Og jeg håper at publikum hjelper oss. Stiller opp på søndag i stort antall og gir oss den dytten i ryggen som føles så utrolig godt når man sliter i motgang. Det ville bety veldig mye for oss.

Josip har hørt om den fanatiske stemningen som Götztepe har på sine hjemmekamper i Tyrkia. Og han maner eget publikum til å slippe seg løs på søndag.

– Det kommer til å bli helt ellevilt i Tyrkia. Det er voksne mannfolk som gir alt fra tribunen. Det blir nok helt kaotisk. Og sannsynligvis ikke mulig å høre noe under veis i kampen. Klarer vi å stille litt opp på samme måte på søndag så skal vi jammen svare opp fra banen også!

Se hvordan Götztepe forbereder seg til kamp