Herreklubbene ønsker flere kamper! – ØIF Arendal

Herreklubbene ønsker flere kamper!

Norsk Topphåndball har samlet herreklubbene til diskusjon om fremtidige seriesystemer på Gardermoen. Herreklubbene ønsker unisont at sesongen ikke skal slutte i mars måned slik den gjør for lagene som ender på 9., 11. og 12. plass i seriesystemet. Skillelinjene går om man ønsker 12 eller 14 dager i eliteserien.

Nesten alle herreklubbene er i dag tilstede for  diskutere hvordan man skal utvikle norsk håndball. Det står sportslige og kommersielle interesser mot hverandre og det står særinteresser avhengig av hvilken situasjon klubbene er. Og hvilke prioriteringer som ganger hver enkelt klubb er i stor grad avhengig av om man spiller E-cup, kommer langt i NM, hevder seg i sluttspill eller kun spiller norske kamper.

Utgangspunktene for hver enkelt klubb er såpass forskjellig at noen enighet kan man ikke forvente å komme frem til. Men hoveddiskusjon går mellom 12 og 14 lag. I denne diskusjon står klubbene også lengst fra hverandre. De fleste toppklubbene som også spiller Europacup ønsker 12 lag, mens i hovedsak ønsker lag lengre ned på tabellen 14 lag.

Når det gjelder sluttspillsmodell for topplagene er man enige om at dagens modell ligger med best av 3 kamper i kvartfinale og best av 5 kamper i semifinale og finale. Nå virker det som om toppklubbene i klart flertall ønsker en form for sluttspillsmodell også for nedrykksstriden.

Det er Norges Håndballforbund som skal avgjøre fremtidige modeller og Norsk Topphåndball vil formidle klubbenes syn til forbundsstyret når diskusjonsprosessene er over med alle klubber.

Damene skal ha tilsvarende diskusjon på fredag.