E-cup til helgen: -Nå har Europacupen blitt ennå viktigere! – ØIF Arendal

E-cup til helgen: -Nå har Europacupen blitt ennå viktigere!

Tro ikke at all håp om cupsuksess er ute. Tro ikke at ØIF Arendal har blitt et dårligere lag enn vi har vært tidligere i høst. For det er små justeringer som skal på plass for å fortsette den fantastiske seiersrekken som denne høsten har startet med. Den jobben er trenere og spillere allerede i gang med. Og det kommer til å ende godt!

Selvsagt gjør det vondt. Noen kamper betyr mer enn andre. Semifinale i NM med fullsatt Sparebanken Sør Amfi er en av dem. Det vondeste med finaler er jo ikke å tape dem, det er ikke å spille dem. Allikevel har vi i ØIF Arendal bare en ting å gjøre, vi må rette fokus mot neste oppgave. Helgens E-cup og G20 lagets NM-semifinale.

Og nå har Europacupen blitt ennå viktigere. Det skal spille 1/16-dels finale. ØIF Arendal har som målsetting å gjøre det bedre i årets E-cup enn hva klubben har gjort før. Det betyr at vi ønsker oss først til kvartfinale og så skal vi vinne denne og ta oss til nok en semifinale for sesongen. Det er årets mål.

Noen vil sikkert si at det er vel ambisiøst. Det er mange og hardtsatsende klubber i årets Europacup. Klubber med langt bedre økonomi enn ØIF Arendal. Akkurat som vår forrige motstander i E-cup kunne gjøre.

Da er det nok å minne om hvordan det gikk sist gang vi møtte tyrkere. I en forrykende hjemmekamp viste våre fantastiske håndballgutter hvordan håndball skal spilles. Og med overbevisende seier sendte de usportslige tyrkere hjem med halen mellom beina.

Sannsynligvis er alt gutta og trenerne trenger å gjøre, å finne tilbake til dette spillet. Til denne fordums håndballform. For da er ØIF Arendal forrykende gode. Antageligvis et av de to beste, om ikke det beste, i Norge. Og med slik håndballspill ville hverken Drammen eller Halden hatt en sjans! Men så er det så fascinerende med håndball at prestasjoner, form, dagsform, taktikk og samhandling varierer. Det er ikke statisk. Det er høyst dynamisk og variabelt. Heldigvis for det, selv om det akkurat nå har gått litt utover oss selv.

NM er over for elitelaget. Ikke juniorene. De skal spille en NM-semifinale på lørdag. Denne gangen er det ØIF Arendal som er «underdog» og møter storfavoritt Nærbø. Kan det bli ØIF Arendal representasjon i Oslo Spektrum allikevel? Møt opp i Sparebanken Sør på lørdag kl. 15, så kan du hjelpe gutta på veien.

Elitelaget bytter nå ut drømmen om Oslo Spektrum med drømmen om avansement i Europacup. Søndag spilles den første av to kamper mot den tyrkiske mesteren fra i fjor, Göztepe SK.

Skulle ØIF Arendal klare bragden mot et tyrkisk lag til, avansere i Europacup og samtidig ligge på delt ledelse i Eliteserien? Ja, da er håndballsesongen så langt en stor suksess selv om vi alle ønsket oss til Oslo Spektrum. Selvsagt gjorde vi det. Det gjorde hele håndball-Norge, med unntak av haldensere.

Hvorfor? Jo, fordi ØIF Arendal har blitt en folkebevegelse. Akkurat som klubben var i 2014 med 2 500 arendalitter ringside da Bodø ble beseiret. Og nettopp den folkefesten har befestet seg i Sparebanken Sør Amfi denne høsten. Det har vært to kamper på rad med over 2 000 tilskuere!

Nå håper vi at publikum tar del i våre videre drømmer. Legger, sammen med oss, skuffelsen om NM-exit bak seg. Møter opp allerede til helgens to kamper. Drømmer om suksess i Euroapcup, seriemesterskap og selvsagt den største rosinen av dem alle, sluttspillet til våren.