Har avlyst jula på grunn av drømmen om ny cupfinale – ØIF Arendal

Har avlyst jula på grunn av drømmen om ny cupfinale

Tirsdag får vi svaret på om det blir kort, eller lang julefeiring på ØIF-spillerne.

Det er fire år siden! Fire år siden den magiske romjulskvelden i Oslo Spektrum der ØIF Arendal hentet hjem sitt aller første nasjonale trofé. Seieren over Bodø i den dramatiske cupfinalen sitter fortsatt som spikret i minnet til alle som opplevde den, ikke minst til spillerne.

Halden er siste hinder på veien mot en ny tur til Oslo Spektrum. Tirsdag kveld, nærmere 22.00 på kvelden, er det avgjort om Oslo skal farges i rødt og svart den 29. desember 2018. 

– Jeg har en veldig god følelse, sier Sondre Paulsen, en av heltene fra 2014-finalen.

 

Men han trekker samtidig frem at Halden er et vanskelig lag å slå. Det ble bevist i seriekampen i Sør Amfi i slutten av september, der ØIF til slutt vant 35-32.

– Det må være full trøkk hele veien. Er vi ikke helt på topp, da vinner vi heller ikke. Vi må hindre dem å få de enkle kontringene, de enkle ankomstmålene som de er så flinke på. Tempoet må være høyt, og vi må også få noen av de enkle målene. Sist var det mye mål. Vi må nok kneppe til bakover også om det skal lykkes, resonnerer Sondre Paulsen. 

Han fremhever at det neppe blir seier om det blir 32 baklengs også denne gangen.

– Å kneppe til bakover underveis, det er vanskelig. Vi er avhengig av en god dag bakover og har mer å gå på enn sist vi møtte dem, påpeker han.

 

Om det blir cupfinale, blir ikke julefeiringen som normal.

– Det hadde vært deilig med en ny cupfinale. Det som skjedde sist, sitter hardt i. Vi har jo delvis avlyst jula i fall det skulle bli en cupfinale. Det er veldig mange, ikke bare spillerne, som har lyst på en ny cupfinale. Det var en stor opplevelse sist. Nå er vi sulteforet på slike opplevelser. Det er noe ekstra, som også gjør at semifinalen blir noe ekstra, og at den også blir ekstra spennende, smiler den lojale ØIF-spilleren. 

 

Også Marinko Kurtovic har satt det meste av julefeiring på vent inntil videre.

Men treneren er klar på at laget må heve seg fra de to siste kampene for at drømmen om en ny cupfinale skal bli en realitet. – Alle må prestere. Vi må tilbake til den attityden vi har hatt tidligere, der vi gjør hverandre gode – tenke offensivt, påpeker Marinko Kurtovic.

Tapet mot Drammen har laget lagt bak seg.

– Alt ligger til rette for fest. Er vi som normalt, skal det mye til for å slå oss, men da er kravet at alle spillerne er på sitt høyeste nivå. Vi er vår egen verste fiende, mener Marinko. 

 

Lysten til å revansjere sesongens første serietap, fra Drammen på fredag, er en ekstra motivasjon.

– Vi er revansjelystne. En slik kamp motiverer til å vise at vi kan bedre.

Mandag var den siste treningen og trener Kurtovic merket på spillerne at det var noe ekstra i vente. 

– Det er nesten ingen av spillerne som orker å ta i hverandre. Ingen som vil skade hverandre, eller selv bli skadet. Det er greit de er forsiktig på trening, men de får ikke være det i kamp. Da vil jeg ha aggressivitet i forsvar, forlanger treneren.

 

I serien har publikumstilstrømningen vært god. Sist var det over 2.000 tilskuere i Sør Amfi mot Kolstad.

Marinko Kurtovic er bastant på at ØIF skal bli vriene å ha med å gjøre med publikum i ryggen, foran en fullsatt arena.

– Jeg blir enormt skuffet om det ikke blir full arena. Alle vet hvilken opplevelse dette er, konkluderer han. 

 

ØIF-gjengen kan glede seg over at Kenny Ekman igjen er klar for spill. Han har vært ute i nesten en måned med en fingerskade, men er nå meldt klar.