Gleder seg til to semifinaler på fire dager – ØIF Arendal

Gleder seg til to semifinaler på fire dager

Skuffelsen over tapet mot Drammen har lagt seg. Nå ser ØIF-guttene fremover. Ungguttene kan stå for en historisk bragd.

For ungguttene har nemlig sjansen til å kvalifisere seg til to cupfinaler i løpet av fire dager den kommende uka.

Tirsdag er det Halden som er motstander i jakten på ØIF Arendals andre cupfinale, mens det lørdag er Nærbø som er hinderet når G20-laget (juniorene) skal kjempe om en historisk finale for juniorer. Er det rart spenningen er stor i klubben om dagen?

En som kan bli en nøkkelspiller for begge lagene, det er André Bergsholm Kristensen. Målvakten har allerede markert seg i eliteserien etter overgangen fra Sandefjord. 

– Jeg er spent og jeg gleder meg til to så avgjørende kamper i løpet av en uke, smiler den unge målvakten.

 

I semifinalen i den ordinære cupen er ØIF knepen favoritt mot Halden. Men det blir langt fra lett. Det er bare å tenke tilbake på seriekampen i Sør Amfi 30. september. Der vant ØIF 35-32, etter det som av publikum ble beskrevet som en meget god kamp, spennende til siste slutt og med godt angrepsspill fra begge lag.

Sammen med André Bergsholm Kristensen, er Jørg William Fiala Gjermundnes, Sander Simonsen, Olaf Richter Hoffstad, Kristoffer Haugen Pedersen og Kjetil Åndal så godt som faste i kamptroppen i eliteserien. Olaf Richter Hoffstad vikarierte blant annet med bravur da André Lindboe var ute med skade i starten av sesongen, mens Sander Simonsen har vært nærmest fast på høyrekanten denne sesongen. 

 

Det er sjeldent at en klubb har muligheten til å kvalifisere to lag til en cupfinale. Å klare seg gjennom det siste hinderet foran en finale med to lag, er sjeldnere.

– Ja, det er sjeldent. Ikke mange har hatt denne muligheten. Men nå er det to hindre vi skal forsere først, så vet vi i slutten av uka statusen, sier Bergsholm Kristensen.

 

Seniorene er favoritter. Det kan ikke juniorlaget sies å være mot de sterke Nærbø-guttene. Nærbø er kjent for å ha gode juniorlag og er tittelforsvarer i cupen, etter at det ble seier over Haslum i finalen i fjor. Det er med andre ord litt av et hinder som ØIF-guttene skal klatre over for å ta seg til en historisk finale.

– Juniorene har alt å vinne. Vi er underdogs i semifinalen og kan slå nedenfra. For oss er det bare mest gøy. Jeg håper selvsagt at vi skal komme til Spektrum med begge lagene. Vi har allerede skrevet historie for ØIF i juniorcupen og kan like godt dra den hele veien, sier André Bergsholm Kristensen. 

– Og Halden er et godt lag, så det blir tøft det også. Vi gleder oss veldig og håper det ble mye trøkk fra tribunen i begge kampene og masse folk som støtter oss, legger han til.