Sesongens første tap i sluttsekundene mot Drammen – ØIF Arendal

Sesongens første tap i sluttsekundene mot Drammen

Store favoritter til tross, ingenting er avgjort før kampen er spilt i håndball ...

ØIF tapte 28-29 i Drammenshallen mot Drammen, foran over 2000 tilskuere som hadde benyttet seg av sjansen til å se gratis håndball. Drammen revansjerte dermed tapet fra kvartfinalen i cupen for et par uker siden.

– Vi kom oss aldri i gang. De spilte en bra kamp, konkluderte Josip Vidovic i intervju med TV2 etter kampslutt.

Du kan se flere reaksjon og mer stoff om ØIF på våre Facebook-sider

Før kampen snakket alle om skadene til Drammen, der seks spillere var ute av spill. Likevel var hjemmelaget kontant fra start og satte inn kampens første mål, i det første angrepet. ØIF på sin side sendte de to første avslutningene utenfor. Starten var dermed ikke den aller beste for ØIF-guttene. Det gikk 3,30 før André Lindboe satte inn 1-1 og ØIFs første mål for kvelden.

Lagene fulgte hverandre i starten og det sto 3-3 da sju minutter var gått. Da hadde ØIF misset på fire avslutninger, mens bakerst hadde Kristijan Jurisic notert seg for to redninger.

Drammen ledet med et da ti minutter var gått, men André Lindboe satte inn et straffekast halvminuttet senere og sørget for balanse. Marinko Kurtovic valgte å sette Sondre Paulsen på kant og Max Jonsson inn som høyreback. Jonsson presenterte seg med sin første scoring, 5-5, etter knappe 12 minutter.

Det første kvarteret var det en kamp mellom Aksel Horgen og ØIF. Horgen noterte fem av de sju første målene til Drammen. ØIF lå under 6-7 da kvarteret var spilt. Ikke bekymringsverdig, men ØIF hadde ikke bra uttelling de første 15 minuttene.

Etter 19 minutter lå ØIF under med to mål, 7-9, etter at det ble gjort en ny angrepsfeil. Kontringen endte med straffe til Drammen og en tominutter på Josip Vidovic. Bakerst hos Drammen hadde veteranmålvakt Goran Rajkovic kommet godt i gang og hatt fem redninger på ØIFs forsøk så langt. Drammen var kjappe i sine kontringer og tok vare på de mulighetene de fikk. Dermed havnet ØIF i bakleksa.

Men ØIF tok seg sammen. Etter å ha ligget tre mål bak, sørget to kjappe mål – fra Max Jonsson og Sondre Paulsen – for at det var 10-11 etter 22.30. Fortsatt med Drammen foran. Men det fortsatte med å skurre fremover for ØIF. Avslutningene satt ikke der de skulle. Sjansene til å komme på siden av Drammen ble misbrukt. Heldigvis for ØIF så misset også Drammen på flere avslutninger.

Det sto 12-12 til pause etter at André Lindboe hadde snappet ballen i et angrep for Drammen i overtall ti sekunder før pause. Lindboe satte kontringen i mål, like før pausesignalet lød i Drammenshallen.

I intervju med TV2 i pausen, uttrykte Marinko Kurtovic at han ikke var fornøyd med ØIFs angrepsspill i den første omgangen.

Innledningen av andre omgang lignet veldig på det som skjedde i første omgang. Drammen kom opp i føringen og var målet foran, men klarte ikke dra spesielt i fra. ØIF fortsatte med å rote i angrep og misset blant annet et straffekast.

Etter 36 minutter lå ØIF under 15-16.

40 minutter og Drammen var fortsatt i føringen – nå lå ØIF under 17-18, etter at ØIF nok en gang hadde rotet vekk flere muligheter til både å komme på siden og foran vertene.

Etter 43.30 var det a jour igjen, nå 19-19. Da hadde ØIF spist inn en tomålsledelse. Og etter 44.10 var det 20-19 til ØIF, kontring av Sander Simonsen ble satt kontant i mål.

Det var gått 48 minutter da Sondre Paulsen satte inn sitt sjette mål for kvelden. Nå var han tilbake som høyreback, men scoringen kom på straffekast. Nå var ØIF to mål foran for første gang i kampen. Det sto 23-21. Men Drammen ga ikke opp, skjønt en kunne begynne å ane at hjemmelagets spillere så en tanke mer slitne ut enn tidligere i kampen.

Før det var gått 51 minutter hadde Drammen kommet tilbake og utlignet til 23-23.

Det lå an til noen spennende sluttminutter.

Ingen av lagene klarte å tilrive seg et overtak. Fem minutter før full tid lå ØIF under med 25-26. Da hadde Henrik Romsås våknet for hjemmelaget og satt inn to strake mål. Sondre Paulsen sørget imidlertid for 26-26 fra straffemerket like etter.

Med halvannet minutt igjen lå ØIF bak med 27-28. I angrep slet ØIF med et godt Drammens-forsvar, som ikke ville slippe ØIF til. ØIF misset i angrep og Drammen fikk dermed lov å gå i angrep med et minutt igjen. ØIF prøvde med to frimerker og presset frem en dårlig avslutning. Det skaffet en kontring som Lindboe sørget for utvikling på.

Men det skulle likevel ikke gå, for Drammens Boilesen kom til en avslutning fem sekunder før slutt. Den avslutningen gikk over Kristijan Jurisic. ØIF fikk en avslutning, men skuddet ble levert for sent til at scoringen ble tellende.

Det endte med sesongens første tap, 28-29 for Drammen.

Drammen HK – ØIF Arendal 28-29 (12-12)