Marinko Kurtovic: – Drammen kan stille et lag som kan slå alle i Norge! – ØIF Arendal

Marinko Kurtovic: – Drammen kan stille et lag som kan slå alle i Norge!

Drammens skadesituasjon til tross, Marinko Kurtović tar ingen ting for gitt. - Drammen har i kampene mot ØIF Arendal i cupen, mot Haslum og Elverum i serien, visst at de er mer enn gode nok til å slå et hvilket som helst lag i Norge.

Han advarer alle mot å tro at et skadeskutt Drammen er slått før kampen spilles.

– Om vi ikke gir 120% samtlige spillere i ØIF Arendal-drakt på fredag, er vi sjanseløse, forklarer han.

Og han tror også at hjemmelaget kan få uventet hjelp i Drammenshallen.

– Drammen har gjort denne kampen til «kronekampen». Det vil si at sponsorer og privatpersoner betaler en sum for hver tilskuer som kommer på kamp. Og for publikummeren er det gratis inngang. Det betyr at det kommer til å kunne være en fullsatt Drammenshall. Og alle vi i ØIF Arendal vet hva det vil si å ha publikum med seg i slike storkamper.

Drammenshallen har siste sesonger vært relativt glissent besatt når ØIF Arendal har kommet på besøk. Sånn blir det ikke på fredag. Da er det ventet stor pågang som følge av ordningen med «kronekampen».

– Det er riktig at Drammen sliter med skader. De har bl.a. blitt nødt til å hente inn en gammel ringrev i mål. Goran Rajkovic har masse erfaring på dette nivået. Og man skal ikke undervurdere hva et par redninger i starten kan gjøre med slike rutinerte målvakter. Da er de i stand til å stenge målet helt.

Marinko Kurtović husker med gru en tidligere kamp mellom ØIF Arendal og Kolstad. Den gang stod Goran Rajkovic i nettopp Kolstad.

– Goran stengte målet fullstendig. Og vi ble sjanseløse i oppgjøret. Det får ikke skje i morgen. Vi har gått noen seriøse runder med spillerne på tema.

ØIF Arendal har ikke tidligere slått Drammen i november måned. Det gir Marinko og gutta en god anledning til å være offensive og i angrep.

– Vi har notert oss statistikken. Og det er klart at det gir oss en mulighet til å bryte den barrieren. Det får vi håpe at vi får til på fredag.

En annen faktor som Marinko tror at får betydning i oppgjøret på fredag, er tabellsituasjonen.

– Det er alltid slik at alle ønsker å slå serielederen. Det gir ekstra energi til motstanderen i slike kamper. Det er selvsagt en situasjon vi må takle. Men det kommer til å bli en durabelig kamp om poengene.

Drammens mange skader har også fått betydning for ØIF Arendals forberedelser.

– Vi kjenner Drammens styrker og svakheter. Akkurat som de kjenner våre. Og selvsagt har vi som mål å utnytte dem som best vi kan.

#LittBedreHverGangViMøtes