Toppkampen: Aldri tapt mot Kolstad hjemme, aldri vunnet borte! – ØIF Arendal

Toppkampen: Aldri tapt mot Kolstad hjemme, aldri vunnet borte!

Oppgjørene mellom ØIF Arendal og Kolstad har en veldig spesiell statistikk. Ingen av lagene har tapt mot hverandre på hjemmebane. ØIF Arendal kommer litt bedre ut med en uavgjort og to tak i Trondheim. Men Kolstad vant veldig solid så sent som i slutten av mars i år, 25-19 i fjorårssesongens siste seriekamp.

Det er ingen tvil om at det er to lag som virkelig står til hverandre som møtes søndag 4. november. Med 6 spilte kamper har ØIF Arendal vunnet 3, en har endt uavgjort og Kolstad har vunnet 2. Ingen har slått hverandre på bortebane. Nærmest har ØIF Arendal vært i mars 2017 spilte lagene uavgjort 28-28.

En annen spesiell faktor er også at ØIF Arendal alltid har slått Kolstad på høsten, aldri har slått dem på våren. Og november er måneden som ØIF Arendal har hatt best «tak på» trønderne. Med to seiere i november og en helt i starten av desember, er det kanskje bra at kampen går i november også i år? 

Kolstad har vært det store overraskelseslaget denne sesongen. Tippet inn i bunnstriden har de gjort alle forhåndstips til skamme. Godt hjulpet av en fantastisk ny arena, Kolstad Arena, har entusiasmen smittet over til sport og håndballspillet.

Sist runde banket de FyllingenBergen med 7-mål i Trondheim, 30-23. FyllingenBergen som førte det meste av kampen mot ØIF Arendal i serieåpningen i Sparebanken Sør Amfi. Kolstad holdt også Elverum til ekstraomganger i NM også det på hjemmebane. Så det er ingen tvil om at det er et skikkelig formlag vi møter. 

Haslum er sendt hjem fra Trondheim poengløse, 26-21. Bodø klarte ikke å ta poeng når de hadde Kolstad på besøk, trønderne vant 23-30. Og Bækkelaget som vi slet med i Oslo fikk seg en solid lærepenge når de var i Trondheim, hjemmeseier 35-23.

Halden er eneste lag som har klart å slå Kolstad. Det gjorde de i Halden med 27-24. Men vi må altså helt tilbake til 19. september før formlaget sist tapte en kamp i ordinær spilletid. Og serieåpningen leverte Kolstad til 2 poeng mot Runar i Sandefjord. Det ble seier 20-23.

Det er ingen tvil om at søndagens oppgjør kommer til å bli ett toppoppgjør av dimensjoner.

Her er ØIF Arendals kamper mot Kolstad i Sparebanken Sør Amfi:
01.11.2015 ØIF Arendal vs Kolstad 24-22
13.11.2016 ØIF Arendal vs. Kolstad 30-24
03.12.2017 ØIF Arendal vs. Kostad 29-26

Her er ØIF Arendals bortekamper mot Kolstad:
24.02.2016 Kolstad vs ØIF Arendal 25-21
05.03.2017 Kolstad vs ØIF Arendal 28-28
21.03.2018 Kolstad vs ØIF Arendal 25-19

Lagene har kun møtt hverandre i seriesammenheng. Aldri i NM eller sluttspill.

#ØIFArendal #LittBedreHverGangViMøtes