– Siden det er halloweenkamp, kan vi jo skremme Kolstad litt – ØIF Arendal

– Siden det er halloweenkamp, kan vi jo skremme Kolstad litt

Eirik Heia Pedersen er overrasket over at Kolstad er i toppen denne sesongen.

– Ja, det er overraskende for meg at de er så høyt opp, sier kapteinen til ØIF Arendal før toppkampen i Sør Amfi søndag.

Han innrømmer glatt at han ikke hadde sett for seg at møtet 4. november skulle bli en kamp mellom nummer en og to på tabellen før runden. Han trekker frem at det er tre spillere som i første rekke har båret lasset for klubben og sørget for at Kolstad er blitt et topplag.

– Så Kolstad har ikke noe kollektiv som løfter laget sammen?

– Nei, ikke som jeg har sett dem. Det er de tre spillerne som har kommet i flyten og vunnet duellene sine. Det er individuelle ferdigheter som har gjort dem til topplag.

De tre spillerne Eirik Heia Pedersen snakker om er målvakten Lars Eggen Rismark, Rasmus Carlsen og William Aar. Carlsen scoret åtte og Aar sju da Fyllingen nylig ble banket 30-23 i Trondheim.

Det er kun Halden som har slått Kolstad så langt denne sesongen.

 

ØIFs trofaste kaptein sier han er spent på hvilket nivå Kolstad egentlig holder.

– Men det blir en prøvelse for dem også. Når vi får det til, så må de være veldig gode om de skal slå oss, slår han fast.

– Det handler om å stoppe de individuelle satsingene deres. De skal få det tøft med å spille oss ut, legger han til.

 

Og akkurat nå er det ikke så verst å være kaptein for ØIF Arendal, eller en del av ØIF-troppen for den saks skyld. Etter Kolstad venter serieoppgjør mot Drammen på fredag, 13/11 er det cupsemi mot Halden på hjemmebane, før det er europacup mot Göztepe fra Tyrkia i Sør Amfi 18/11.

– Kampene kommer så fort nå at en ikke rekker å tenke på den neste kampen før den allerede er der. Det er liten tid å stille om, forklarer Heia Pedersen.

 

I likhet med lagkameratene, er han storfornøyd med hvordan publikum har støttet laget så langt.

– Det har vært kjempebra og det håper jeg de fortsetter med søndag også.

– Og det er jo halloweenkamp også, så da kan vi kanskje skremme Kolstad litt, smiler han.

Han trekker også frem et annet poeng.

– Søndag starter kampen klokka 17.00. Med så tidlig start er det ikke noe tull med at en må være hjemme for å legge unger. En rekker fint å få ungene i seng i fornuftig tid om en tar turen i hallen også …

 

Også Sander Simonsen trives godt i ØIF Arendal om dagen.

– Vi er veldig godt forberedt på Kolstad. Og vi har trent godt selv også. Det er fin flyt om dagen og moro å være i ØIF, sier han.

– Jeg trives godt med at det er mange og tette kamper, legger han til.

Men selv om laget er godt forberedt, ber den unge høyrevingen om at publikum ikke skal ta noe på forskudd.

– Det blir beintøft. Kolstad har prester veldig bra og vist seg frem for alvor denne sesongen. Dette blir ikke enkelt, men beintøft, sier han.