Laurits Rannekleiv før toppkampen: – På søndag må vi klare å fylle hallen! – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvilsen/May Elin Aunli

Laurits Rannekleiv før toppkampen: – På søndag må vi klare å fylle hallen!

Han er forventningsfull til søndagens storoppgjør i Sparebanken Sør Amfi mot Kolstad. Og han tror at kampen kommer til å bli superjevn, for trønderne har imponert han til de grader i årets sesong. Nå håper Laurits Rannekleiv at publikum kan utgjøre den lille forskjellen som skal tippe kampen i hjemmelagets favør. - Det er ingen grunn til å sitte hjemme å sture på søndag, kommer det entusiastisk!

Vi lurer på hvordan stemningen er i laget. Nå som klubben er på vei inn i det som kan bli tidenes november måned for ØIF Arendal.

– Stemningen er fin. Vi har det veldig bra. Og vi er en god kameratgjeng, forteller Laurits. 

Sånn på tampen av oktober og rett før vi runder inn i november, hva tenker du om håndballmåneden vi står foran?

– Det blir virkelig mange tøffe kamper. Og ikke minst mange viktige kamper. Vi skal spille to toppkamper i serien, en NM-semifinale og to viktige E-cup kamper for avansement i Europacupen. I tillegg kommer Bodø i slutten av måneden. Dette blir spennende og det blir gøy.

Hva med storkampen på søndag, hvor gode er Kolstad? 

Kolstad har imponert mange og de har imponert stort. Det er et bra lag. De har matchvinnere i begge ender av banen. Og de har lykkes med å få veldig mye ut av flere spillere. Det kommer til å bli tøft. Og jeg tror det kommer til å bli en helt jevn kamp.

Kolstad var, av mange, tippet i den andre enden av tabellen. Hva har skjedd?

– De har flere gode spillere. Jeg har latt meg imponere over deres danske midtback Rasmuss Hedegaard Carlsen. Han og målvakten Lars Eggen Rismark er to skikkelige matchvinnere. Dessuten har  William Aar fra Sandnes kommet tilbake. Han har virkelig blomstret og ble tatt ut til landslagssamling med rekruttlandslaget sist. Kolstad har vært dyktige til å få mye ut av spillerne. Det har gitt hele gruppa en super selvtillit.

Hvordan er det med egen konkurransesituasjon? I starten av sesongen virket det som om Jesper Munk fikk mest tillit? Så var det en periode hvor du var den som spilte mest, før kanskje Jesper har vært den som har stått mest på banen siste kamper?

– Det er en tøff konkurransesituasjon. Og begge ønsker å spille så mye som mulig. I ØIF Arendal må vi prestere for å få lov til å spille. Denne konkurransen er bra for laget og den er med på å utvikle alle spillerne.

Hvor står vi når november er ferdig Laurits?

– Da håper jeg at vi står likt som i dag. Skal spille NM-finale i romjulen, er videre i Europacupen og topper tabellen. Det er ingen tvil om at november kan definere resten av sesongen for oss. Så det gjelder å prestere i kampene som kommer. 

Og hvor viktig er publikum i kampene som kommer?

– De er veldig viktig. Det er ingen tvil om at med full hall og stemning som det har vært i høst, vil vi bli «båret» frem i egen hall. Det vil være til uvurderlig hjelp i disse vanskelige kampene.

Så folkens, da er det bare å møte opp. Følge Laurtis oppfordring og gi ditt for å bidra til en fantastisk flott november!

#LittBedreHverGangViMøtes