EHF vil ikke straffe tyrkerne for juks! – ØIF Arendal

EHF vil ikke straffe tyrkerne for juks!

ØIF Arendal har i dag fått svar fra det Europeiske Håndballforbundet (EHF). Hendelsen i Tyrkia får ingen konsekvenser. - Dette er bare trist. Vi kan selvsagt ikke akspetere en slik konklusjon og har allerede protestert, forklarer ØIF Arendals daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Dommerne og observatøren i kampen gir ikke støtte til ØIF Arendals beskrivelser av hendelsesforløpet før og under kampen.

– Det er helt klart at det er et problem at spillerne og lederne ikke fant frem kamera og filmet umiddelbart før kampen. Da ville saken vært dokumentert og EHF ville ikke hatt annen mulighet enn til å reagere. Men enn så lenge er det ingen telefonlommer på drakter og treningsdresser. Og når «dritten» bokstavelig talt renner oppover personlig utstyr og fellesutstyr, da reddes det som kan. Med 10 minutter før kamp løper man ikke tilbake i garderober for å filme, da forsøker man å bruke den lille tiden som er igjen til å finne tilbake til kampmodus. Dommerne og observatøren vil jo ikke utsette kampen!

ØIF Arendals daglig leder er ikke blid.

– Vi har spurt EHF om de har tatt turen til Tyrkia for å se om de forklaringene som har vært gitt, kan stemme med faktiske og fysiske forhold i og rundt garderobene. Vi venter spent på svar fordi vi vet at kloakkproblemene ikke lar seg forklare med den offisielle forklaringen som har kommet fra tyrkerne.

– Svaret vil også vise oss hvor alvorlig EHF tar på slike hendelser. Dersom de ikke har gjort slike type vurderinger, viser det at man ikke har til hensikt å løse de utfordringer som oppstår. Det håper vi ikke er tilfelle.

I denne saken mener den daglige lederen at det er ekstra stor grunn for EHF til å ta turen for å sjekke.

– Denne saken har vokst frem til å inneholde to saker. Og den siste er faktisk langt være enn kloakk i garderoben. At EHFs dommere og observatør ikke støtter den opplevelsen som våre spillere opplevde er helt uforståelig. Og da blir det selvsagt til at man spør seg hvorfor?

– Jeg har ikke lyst til å spekulere noe som helst. Men det er klart det er fortvilt at vi opplever en situasjon hvor 12 spillere og 4 ledere rapporterer en sak og hvor altså observatøren og dommerne ikke støtter dem i beskrivelsen. Og hverken gjør jobben sin i Tyrkia eller i etterkant.

Så spørs det ikke om det alltid vil være et kamera klart når ØIF Arendal er på tur i utlandet senere.