Storspill av Kristijan sendte oss til semifinale i cupen – ØIF Arendal

Storspill av Kristijan sendte oss til semifinale i cupen

Bare et hinder gjenstår før cupfinalen for ØIF Arendal.

Etter en tidvis spennende kamp, avgjorde ØIF på slutten og vant 33-24 over Drammen. En stor takk til det til Kristijan Jurisic. Han leverte en praktkamp. Cupfinalehelten fra 2014 drømmer nå om en retur til Spektrum.

– Vi gleder oss til semifinalen nå, men vi drømmer selvsagt om en ny cupfinale. Det hadde vært gøy med en ny tur til Spektrum. Minnene derfra er gode, smiler ØIF-målvakten, som stoppet på 23 redninger på statistikken til målvaktstrener Åsmund Strat.

Jurisic beskriver kampen som en berg og dalbane. ØIF gikk fra å ha full kontroll, til å ha Drammen i ryggen på seg, før ØIF på slutten igjen dro ifra.

– Altså, vi er jo gjennom alle fasene av spillet vårt på 60 minutter – fra det maksimale, til det håpløse. Det er lit lotto med oss. Jeg er ikke så opptatt av antall redninger. Det er om å gjøre å få de riktige. I dag gikk det veien, beskriver han.

– I starten får jeg de redningene jeg skal ha for å få selvtillit. Etter hvert blir det vanskeligere. Da hjelper det å ha den selvtilliten som en har bygd opp i starten. I tillegg står Jesper (Munk) fantastisk bak i dag og styrer skuddene dit jeg vil ha dem, forklarer han.

Martin Lindell ble en liten joker og satte inn sju mål. André Lindboe fulgte opp fra europacupkampen mot Selkaspor og satte denne gangen inn 11.

Lindell beskriver seieren som direkte skjønn …

– Jeg ble litt spent da de gikk ut i offensivt forsvar på slutten, men det gikk veien til slutt. En skjønn seier, slår han fast.

Han har ingen drømmemotstander i semifinalen.

– Men jeg er spent på hvem vi får, erkjenner han.

– Dette var en gøy kamp å spille, mye riv og slit, men slik skal det også være. Vi klarte å holde oss i skinnet, og er klar for en semifinale, smiler sjumålsscoreren.

ØIF satte standarden fra start og de første ti minuttene var det som skjedde bakover solid fra hjemmelagets side. ØIF fikk en tremålsledelse da ti minutter var gått, men gjestene fra Drammen er ikke hvemsomhelst i norsk håndball. De utnyttet en overtallsperiode og etter 15 minutter sto det 6-4 til ØIF.

Eirik Heia Pedersen pådro seg to tominuttere før det var gått 13 minutter. Det gjorde at ØIF måtte rokkere en del på laget ganske tidlig. Likevel betydde det ikke så mye, kunne det se ut til. For Martin Lindell og en opplagt André Lindboe sørget med to kjappe mål for at det sto 8-4 til ØIF etter 16,30. Da hadde også Kristijan Jurisic bidratt med godt målvaktsspill. Like etter sørget Josip Vidovic for at forspranget ble fem mål.

Utover i omgangen fortsatte ØIF med det gode spillet. Bakerst sto Kristijan Jurisic og reddet det han skulle redde. Med enda litt bedre uttelling i angrep, kunne fort ØIF nesten ha punktert oppgjøret. Fem minutter før pause var forspranget fire mål. Det vekslet mellom fire og fem mål fra kvarteret og ut omgangen. Sander Simonsen sørget for 16-10 med et halvt minutt igjen av omgangen. Det ble pauseresultatet etter en meget sterk omgang fra ØIFs side, der de tvang Drammen til å bruke to av sine time outer.

I andre omgang fortsatte Kristijan Jurisic å stoppe Drammens-guttene. Men fremover var det i starten litt svakere utnyttelse av angrepene. I løpet av omgangens første åtte minutter hadde ØIFs målvakt notert fem redninger, men bare to ganger hadde hans medspillere klart å omsette til scoring. Det sto 18-13 til ØIF etter 38 minutter.

Tre minutter senere sto det 20-14, etter at Martin Lindell to ganger hadde hamret ballen bak Mathias Kolstad Holm i Drammens-målet. Da tok gjestene sin siste time out i kampen. Litt senere ble det verre for Drammen, da Oskar Olofsson ble liggende etter en duell. Han måtte hjelpes av banen med det som kunne se ut som en alvorlig skade.

Kvarteret før slutt sto det 21-15 til ØIF. Men bare halvannet minutt etterpå hadde Drammen spist seg to mål innpå. ØIF hadde da misset på skudd mot åpent mål, etter at Drammen spilte med sju utespillere, uten målvakt.

ØIF tok sin siste time out med 12 minutter igjen. Angrepsmessig var det ikke samme flyten som før pause, og bare en meget god Kristijan Jurisic sørget for at forspranget fortsatt var på fire mål.

Josip Vidovic var alene på veien gjennom Etter 20.30. Han så ut til å bli stoppet på meget ulovlig vis, men dommerne valgte i stedet å gi Josip tominutters utvisning for protester i etterkant. Dramen utnyttet det til å gå fra seks mål bak, til fire mål bak. Dommerne var ikke direkte populære i Sør Amfi etter den avgjørelsen, som i verste fall kunne snudd kampen.

Drammen gikk offensivt ut og møtte ØIF ved midtbanen.

Laget klarte å fremprovosere en tredje tominutter på Eirik Heia Pedersen med seks og et halvt minutt igjen av kampen. Han fikk dermed rødt kort og måtte se slutten fra tribunen.

I overtall kom Drammen enda nærmere. Fem minutter igjen av kampen og det sto 26-23. Da hadde dommerparet delvis begynt å miste litt av grepet om det som foregikk i Sør Amfi. Da Sondre Paulsen ble dratt overende – med åpent mål – med 4,16 igjen på klokka, da ble det ingen bestrafning på Drammen. Kanskje ikke helt etter boka.

Men ØIF holdt unna. Kristijan Jurisic fikk en fantastisk avslutning på en meget god kamp da han kastet en ball i åpent mål. Drammen så ut til å gi opp og ØIF spaserte inn seieren.

FAKTA: ØIF Arendal – Drammen HK 33-24 (16-10)