Gladnyhet: Marinko tar fem nye år i ØIF – ØIF Arendal

Gladnyhet: Marinko tar fem nye år i ØIF

En bedre start på onsdagen og oppladningen til Drammen-kampen kunne ØIF ikke fått.

Det er en merkedag, en gledens dag for alle håndballelskere på Sørlandet.

For nå er det nemlig klart at Marinko Kurtovic tar fem nye år som trener for ØIF Arendal. Før cupkampen mot Drammen onsdag satte treneren vår nemlig navnetrekket sitt på en avtale som binder ham til ØIF frem til etter sesongen 2024.

– Fantastisk å få det på plass . ØIF er den beste klubben i Norge å være i. Da er det magisk å forlenge med fem nye år, smiler Marinko selv. 

 

Kurtovic forteller om en dialog med klubben som har vart en god stund.

Han var ikke i tvil om at han skulle forlenge avtalen, som i utgangspunktet gikk ut 1. juni i 2019. 

– Vi snakket om tre år og om fem år. Vi endte til slutt på fem. Da er det bare å tenke seg litt om, så går en for det. Det er et prosjekt i klubben nå som jeg har supertro på, der vi har flinke folk overalt, i tillegg til supportere og sponsorer som støtter opp om oss. I klubben så jobber vi steinhardt for hverandre. Da er det magisk å få forlenge med fem nye år, slår den smilende treneren fast.

 

Han kom til ØIF fra Runar foran 2014/2015. Han tok over etter populære Leif Gautestad som i 2009 ledet ØIF til opprykk til eliteserien. På gitte vilkår kan begge partene avbryte kontrakten før den tid om de ønsker det.

Med Kurtovic som rormann kan ØIF se tilbake på to seriemesterskap, et cupmesterskap og finale i sluttspillet. Fortsatt gjenstår det en sluttspilltriumf, men den kan fort komme denne sesongen. Uansett så har vår populære svenskkroatiske trener nå ytterligere fem sesonger å jakte den ettertraktede sluttspilltriumfen på. I tillegg til å jakte avansement i europacupene. Den største drømmen for Marinko og ØIF er å kvalifisere laget til Mesterligaen.

– I enhver organisasjon er kontinuitet og langsiktighet en suksessfaktor. Den kontinuiteten vi kan tilby nå er med på å gi troverdighet for at vi kan nå de sportslige målene klubben vår har satt seg, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

 

Det er ingen hemmelighet at Marinko har vært ettertraktet blant flere klubber. For et par år siden var han inne i diskusjonen om å bli svensk landslagssjef. Flere klubber har vært på Marinko og ville hatt hans signatur. At han nå velger å bli i ØIF, det er stort for klubben. 

– Marinko er en av fagets aller beste. Han er nå ansatt som sportsdirektør med ansvaret for hele driftsområdet sport, ikke bare elitelaget. Vi vet at konkurransen om hans underskrift har vært stor, og at han har vært ønsket både utenlands og innenlands. Det gjør oss ekstra stolt over at han nå har valgt å forlenge med ØIF Arendal, sier den daglige lederen.