ØIF Arendal-gutta utsatt for sabotasje! – ØIF Arendal

ØIF Arendal-gutta utsatt for sabotasje!

Mens gutta sitter på flyet på vei hjem fra Tyrkia kommer rapportene om tyrkisk sabotasje. - Dette er virkelig ikke greit. Mandag går det rapport til det Europeiske forbundet. Både på hjemmelaget som arrangør. Og på dommere og observatør som ikke gjør jobben sin når bortelaget blir sabotert, forteller daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

ØIF Arendals daglige leder, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, er overrasket over det han har fått høre.

– Jeg har vært med i Europacup siden 1991. I hele perioden har det vært jobbet med utvikling av Fair Play. At vi i 2018 skal oppleve at hjemmearrangøren slipper folk inn eller selv slipper stinkbomber i bortelagets garderobe, er så uverdig for sporten vår at det må få store konsekvenser. Sånn vil vi ikke ha det.

Det er rapportert fra Tyrkia at da ØIF Arendal skulle inn i garderoben å gjøre siste taktiske forberedelser, så var garderoben umulig å være i. I garderoben som var låst og som man trengte nøkkel for å komme inn i, var den en stank som var helt uhåndterlig og som påkalte brekninger for spillere og ledere.

– Det at observatør og dommere ikke tar saken på alvor der og da, viser med all tydelighet at EHF ikke har lykkes i innføre Fair Play i hele sin organisasjon. Nå må det bli slutt på de tider hvor «land» skal premieres med dommere og observatører. Nå må man sette opp folk som både forstår og håndterer de verdier som håndballen skal være tuftet på.

Rapportene fra Tyrkia forteller også om bruk av «fett» på målstenger og tverrligger hos bortelaget for å gjøre det vanskelig for nettopp bortelaget.

– Jeg har vært med på at kantspillere har kommet i garderoben med spytteklyser på drakten både i pausen og etter kampen. Vi har opplevd publikum som kastet mynter og annet på spillerne. Det som skiller denne saken fra mange andre er at det har ikke vært mulig å gjennomføre disse sabotasjeaksjonene uten at hjemmelaget/arrangør har vært aktivt involvert.

Nå venter ØIF Arendal på reaksjoner fra EHF.

– Jeg er nærmest sjokkert over hva jeg hører. Og størst er skuffelsen over at EHFs representanter i kampen, dommere og observatør, tar tak i saken der og da. Det blir opp til EHF å vurdere saken når de får rapporten på mandag. Vi har, inntil det motsatte måtte bli bevist, tro på at EHFs øverste ledelse har ønske om å bruke saken til å ta håndballen i den retningen som håndballfamilien i all hovedsak ønsker. Et sted hvor organisasjons ønske om Fair Play står så høyt at slik oppførsel blir påtalt og får konsekvenser som gjør at det ikke er fristende å gjøre noe lingnende i fremtiden.

ØIF Arendals daglige leder håper at hjemmelagets supportere svarer opp med å mobilisere til tidenes Europacup-kamp i Sør Amfi på fredag når returkampen blir spilt.

– På fredag er det vår mulighet til å mobilisere til tidenes stemning i Sparebanken Sør Amfi. Da har vi en unik mulighet til å vise vår tyrkiske motstander hvordan man vinner på redelig vis. For å få til det må både spillere og publikum mobilisere. Og gjør vi det er jeg helt sikker på at vi får bevist at sånt tull ikke vil lønne seg.