Marinko: – Halden er et lag som overrasker! – ØIF Arendal

Marinko: – Halden er et lag som overrasker!

- Jeg hadde ikke trodd at Halden skulle klare å erstatte Victor Skillhammars Spania exit så rask som de har gjort. Han bar mye av laget sammen med målvakten Rasmus Beck i fjor. ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtović er imponert over Halden så langt.

– Det er tidlig å konkludere med at dagens motstander er ett topplag. Men det de har gjort så langt har imponert meg. Spesielt måten de har klart å fylle tomrommet etter Victor Skillhammar.

Marinko Kurtović ønsker å se haldenserne i noen kamper til før han konkluderer med at laget vil henge med helt i toppen av eliteserien.

– Uansett, hjemme i Sparebanken Sør Amfi er det vi som er favoritter og det skal vi være mot Halden.

ØIF Arendal har tapt ett av totalt åtte serieoppgjør mot Halden. Tapet kom riktig nok i Sør Amfi.

– Halden er et fysisk sterkt lag. De har fysisk stor kapasitet. Vi skal være kloke i vårt forsvarsspill. Og vi skal forsøke å kjøre mye kontra på dem. Halden må hindre oss med gode returløp om de skal stå i mot det spillet.

Marinko Kurtović er svært fornøyd med eget lags utvikling.

– Det er god konkurranse om plassene. Det er utviklende for et lag. Sondre er pr. dags dato vår beste høyreback. Derfor spiller han mest på den plassen. Han har fortsatt den flotte utviklingen. Dessuten utfyller Sondre og Maximiliam hverandre veldig godt, med to helt forskjellige spillestiler. Vi kan bruke dem klokt mot forskjellig type motstand.

ØIF Arendal treneren påpeker at det er stor konkurranse på flere plasser.

– Jeg har stilt superkrav til Laurits fysiske utvikling og med noen «deadlines» underveis. Han har virkelig tatt utfordringen og levert. Og med det har også spilletiden økt. Han er den strekspilleren som spiller mest nå, men det har ikke kommet gratis for han.

Marinko er også imponert over nykommeren i venstrekant som plutselig fikk et stort ansvar i André Lindboes skadefravær.

– Olaf har virkelig grepet sjansen veldig godt. At han har bommet litt fra tid til annen, er endel av den utviklingen det er å «ta nivået». Olaf er vårt førstevalg pr. dags dato i og med Andrés skade. Han behøver ikke å stresse.

Imponert er han også over kantspillet på motsatt side.

– Sander har også visst en kjempeflott utvikling denne sesongen. Han har tatt nye steg og det er belønnet med mye spilletid.

På målvaktsplass vil han ikke utpeke en klar førstemålvakt.

– Både Kristijan og André har vist flott progresjon. Vi ønsker jo at begge holder «nullen». André utvikler seg hele tiden og blir bedre og bedre og han konkurrerer godt med Kristijan. Vi har ingen fast førstemålvakt. Den som har dagen og som står best, er han som står. Og jeg vil også berømme den gode kjemien mellom målvaktene. En skikkelig god utviklingskultur.

Hovedtreneren er ikke sen om å skryte av en av de andre i trenerteamet når det kommer til den fine målvaktsuviklingen.

– Åsmund Vaaje Strat, vår nye målvaktstrener gjør en fantastisk jobb med dem. Åsmund har vært en fantastisk investering for ØIF Arendal.

Så er det bare å krysse fingrene folkens. Søndag kl. 18.00 håper vi å se deg i Sparebanken Sør Amfi. Da skal oppgjøret mellom ØIF Arendal og Halden Topphåndball avgjøres.

#LittBedreHverGangViMøtes