Litt smågodt og statistikk fra de første tre rundene – ØIF Arendal

Litt smågodt og statistikk fra de første tre rundene

Her er noen fakta og litt statistikk fra herrenes eliteserie så langt.

Det er et toppoppgjør som finner sted i Sør Amfi søndag klokken 18.00. Motstander Halden er nummer fem så langt, med to seire og et tap til nå.

 

Ser en på toppscorerlisten, er det en duell mellom nummer to og tre på den listen så langt. ØIFs egen Sondre Paulsen er nummer tre på toppscorerlisten med 22 fulltreffere, som gir 7,3 i snitt så langt. Men han er to mål bak Haldens Kristian Jakobsen Stranden, som har svoret åtte mål i snitt så langt, 24 mål totalt. Han er en mann å merke seg og så må stoppes. Jakobsen Stranden står bak 30 prosent av Haldens mål til nå.

Det er Sigvaldi Gudjonsson fra Elverum som har vært flittigst med å sette ballen i mål til nå. Han står med i alt 25 scoringer.

 

Eirik Heia Pedersen har vært nest farligst for ØIF Arendal og har 15 mål, mens Trym Bilov Olsen med sine 13 har nest flest for Halden.

 

ØIF Arendal har så langt scoret 12 mål mer enn Halden – 91 mot 79.

Også bakover har ØIF vært bedre enn Halden til nå. 72 mål har ØIF sluppet inn, mens Haldens målvakter har plukket 83 baller ut av eget nett. Halden står faktisk med negativ målforskjell på minus fire. Det skyldes mye et nimålstap mot Drammen.

Elverum har ikke uventet flest mål scoret denne sesongen, med hele 115 på tre kamper, men laget har sluppet inn så pass mange som 79, som er sju flere enn ØIF.

 

Halden har to spillere på ”verstinglisten” så langt. Begge deres toppscorere er også på den topplisten, plassert som nummer fire og sju.

Trym Bilov Olsen står med to tominuttere og et rødt kort og har dermed 14 straffepoeng. Kristian Jakobsen Stranden står med fire tominuttere mot seg til nå.

For ØIF så har Kenny Ekman flest straffepoeng. Han står med åtte etter fire tominuttere.

Michael Jonassen fra Falk er den desiderte verstingen så langt, med hele 28 straffepoeng. Han har fire tominuttere og to røde kort allerede.

Falk er laget med flest straffepoeng, 44, mens FyllingenBergen med 42 og Halden følger bak. Halden har 34 straffepoeng, seks mer enn ØIF Arendal på femte.

 

Tilskueroversikten leder ØIF Arendal så langt, når det gjelder hjemme- og bortekamper. 5.195 tilskuere har vært på ØIFs kamper i høst, av disse har 3.622 vært innom Sør Amfi på hjemmekampene.

Kolstad samlet 2.200 tilskuere mot Bækkelaget, men i bortekampene har det ikke vært like stor interesse for trønderne. 337 fulgte Halden – Kolstad, mens noen tilskuertall ikke er registrert fra Runar – Kolstad.

Over to kamper er 3.622 tilskuere – snittet til ØIF Arendal – det beste til nå. Elverum har blant annet et snitt til nå på 1.488, totalt 2.977.

 

Så blir det spennende å se hvor mye endringer det blir etter de kommende rundene …