Kalasseier over Falk – ØIF Arendal

Kalasseier over Falk

Endelig ble det seier på rødt og svart underlag i Sør Amfi.

Falk ble slått grundig i en kamp ØIF Arendal kontrollerte fra første kast. Sluttresultatet: 33-21!

– Nå gjennomfører vi nesten hele kampen og vi slipper til flere spillere på slutten. Det er som forventet når vi er på – det skal være forskjell mellom topp og bunn, slår kaptein Eirik Heia Pedersen fast.

Marinko Kurtovic likte også det han så.

– Jeg er strålende fornøyd. Vi vinner kampen med 12 mål. De første 15 kommer de ingen steder, men vi slipper inn litt for enkle mål en periode og slipper de innpå oss, men 17-10 til pause – det er jeg fornøyd med. Vi er litt stresset i andre omgang, de kommer med offensivt forsvar og vi gjør noen tekniske feil, men vi får roet oss ned etter en time out. Deretter er det klasseforskjell, oppsummerer ØIF-treneren.

ØIF fikk en glimrende åpning på sesongens andre hjemmekamp. Et spillesugent ØIF ville vise seg frem for hjemmepublikummet og hadde allerede etter ti minutter skaffet seg en 7-1-ledelse – mye takket være et sterkt forsvar, der Kristijan Jurisic sto solid bakerst og hadde fire redninger på de seks første avslutningene Falk hadde på mål.

Jurisic reddet også et straffekast like etter.

Etter 18 minutter var det 10-3, etter at ØIF hadde fått bra flyt på kontringsspillet ved Sander Simonsen og Olaf Richter Hoffstad.

Falk klarte til en viss grad å slå tilbake på ØIFs offensiv og spiste inn tre mål på de to minuttene fra 18 og til drøyt 20. Da valgte Marinko Kurtovic å ta en time out for å legge en ny plan. De neste minuttene skiftet ØIF på å ligge fire og fem mål foran gjestene fra Horten.

I siste sekund i første omgang pådro Josip Vidovic seg en tominutters utvisning. Falk fikk et frikast, men det ble satt i stolpen.

I sluttminuttene av første omgang økte ØIF ledelsen til sju mål og gikk til pause med 17-10-ledelse.

Om starten av første omgang var bra, kan ikke helt det samme sies om innledningen på andre omgang. Der gikk ikke alt på skinner for hjemmelaget. Det gikk nemlig tregt de første knappe åtte minuttene, med kun en scoring – signert Olaf Richter Hoffstad. Falk lå en stund bare fire mål bak – 18-14 var ledelsen til ØIF på da.

Men etter å ha tatt seg selv i nakkeskinnet, økte ØIF ledelsen igjen. Halvspilt andreomgang viste kuben i Sør Amfi at det var 24-16, og et forsvar som hadde begynt å sitte bedre igjen.

Etter 16 minutter steg gemyttene, da en av Falks spillere dyttet Kenny Ekman overende da svensken var på vei i angrep. Dommerparet fikk ikke med seg det som skjedde, til enorm pipekonsert fra publikum. Falk fikk beholde ballen, av en eller annen merkelig grunn. Men ØIF slo tilbake og Sondre Paulsen kontret inn 25-16 i neste angrep. ØIF hadde kampen i sin hule hånd.

Bakerst innledet Kristijan Jurisic godt, og da André Bergsholm Kristensen kom inn på slutten av første omgang, fortsatte unggutten storspillet han leverte i serieåpningen mot Fyllingen for to uker siden.

Det var full kontroll fra ØIFs side gjennom avslutningsminuttene. ØIF økte ledelsen og var plutselig ti mål foran, da så det ut som Falk resignerte og begynte å henge med hodene. Med fem minutter igjen, hadde ØIF 30-17-ledelse.

På slutten slapp og Jørg William Fiala Gjermundnes til og fikk vist seg frem foran hjemmepublikummet. Det samme gjorde Kjetil Åndal. ØIF avsluttet med fem unggutter på banen, sammen med Jesper Munk og Sondre Paulsen.

– Det er gøy når vi kan rokere litt og la andre spillere slippe til, slår Eirik Heia Pedersen fast.

Sander Simonsen var sammen med André Bergsholm Kristensen, Jørg William Fiala Gjermundnes, Kjetil Åndal og Olaf Hoffstad med på å avslutte kampen for ØIF. Høyrekanten scoret fire ganger, mens Olaf Hoffstad sto for fem.

– Synes vi gjennomfører veldig bra og starten på kampen er fantastisk. En kort periode er vi svake midtveis i første omgang, og i starten av andre, men ellers gjennomfører vi bra. Vi viser bra moral og drar fra når de kommer i ryggen på oss. Vi har kommet godt i gang med sesongen, selv om vi skulle hatt full pott også mot Fyllingen. Det lover bra, smiler Sander Simonsen.

Marnko Kurtovic påpeker at han merker at spillerne har sluppet ned skuldrene etter serieåpningen.

– Ja, skuldrene er lavere. Jeg merker at spillerne har sluppet ned skuldrene. Det var noen nerver i seriestarten, men det ser spillemessig bedre og bedre ut, konkluderer han.

ØIF Arendal – Falk Horten 33-21 (17-10)

Sør Amfi, 1037 tilskuere

Utvisninger: 4×2 min på ØIF – 3×2 min Falk.

Kristijan Jurisic, André Bergsholm Kristensen – Josip Vidovic 7, Kristoffer Haugen Pedersen, Martin Lindell, Sondre Paulsen 6, Jørg William Fiala Gjermundnes, Nökkvi Dan Elidasson, Eirik Heia Pedersen 5, Laurits Mo Rannekleiv 3, Olaf Richter Hoffstad 5, Kjetil Åndal 1, Jesper Munk 2, Maximilian Jonsson, Sander Løvlie Simonsen 4, Kenny Ekman.

Flest mål Falk: Marius Kleven, Anders Jansrud, William Gellein Wangen –alle 3 mål.