Topphåndballen solgt til Amedia! – ØIF Arendal

Topphåndballen solgt til Amedia!

Det kommer til å bli betydelig mer håndball i A-presse avisene fremover. For nå har Amedia kjøpt rettigheter til å vise norsk topphåndball på nett. Og avtalen siker visning av ikke mindre enn 260 (!) kamper i konsernets lokalaviser og Nettavisen! Denne avtalen kommer i tillegg til den håndballen allerede har med TV2 på liner TV!

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia mener avtalen med Håndballforbundet er viktig for landets lokalaviser og Nettavisen:

Håndball er en viktig idrett som engasjerer både nasjonalt og i lokalsamfunn over hele Norge, og som det er en viktig oppgave for avisene å ha en bred og god dekning av. Avtalen betyr at våre medier nå blir sentrale møteplasser for håndballinteresserte nordmenn, og at håndballklubbene får økt oppmerksomhet og spredning. Med den avtalen vi nå er blitt enige om er våre 513.000 abonnenter sikret direktesendt sportsjournalistikk av høy kvalitet, og over hele landet kan håndballinteresserte nå finne sitt favorittlag gjennom Amedias felles vertikal for sportsinnhold, Norgessporten, sier konsernsjef Are Stokstad.

Generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund sier at avtalen med Amedia er viktig for norsk håndball:

– Dette er en stor dag. Med Amedia på laget vil vi øke både oppmerksomheten og engasjementet gjennom bred distribusjon i landets lokalaviser. Samtidig vil Nettavisen bidra til riksdekkende oppmerksomhet. Amedia er en perfekt partner, og vil i enda større grad øke interessen for norsk håndball med et lokalt preg, sier Langerud.

Norsk Topphåndball sentralt og eliteserieklubbene er også veldig fornøyd med å få Amedia med på laget.

– Dette er noe klubbene har ønsket å få til, og vi er sikre på at vi sammen vil sikre en god utvikling av topphåndballen i media, sier daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold.

Håndball er den nest største idretten i Norge, etter fotball, med over 135 000 utøvere over hele landet. Håndballforbundet vil nå sammen med Amedias lokalaviser, Nettavisen og TV 2 videreutvikle opplevelsen av håndball både på lineær tv og via strømmetjenester for de som ikke ser kampene i håndballhallen.