Sikret sesongens første topoenger – ØIF Arendal

Sikret sesongens første topoenger

Vanskelig bortekamp endte med sesongens første seier for ØIF Arendal.

Det var kamp nummer 200 i grunnserien for ØIF Arendal, i så måte en historisk kamp for guttene i svart og rødt. André Lindboe måtte se kampen fra benken med en skade, som gjorde at Olaf Hoffstad fikk sjansen på venstrekanten.

ØIF Arendal ledet gjennom hele kampen og seieren var fortjent. Det endte med 35-28 i utvisningsbonanzaet i Nye Loen. Det ble delt ut over 20 utvisningsminutter totalt.

– Dette var sinnssykt bra. Nærbø gir oss tøff kamp, og det er en tøff arena å komme til. Gøy spille her, med mye trøkk. Vi visste før kampen at dette kanskje er den tøffeste bortekampen for sesongen. Det er ingen garanti for noen å ta to poeng her. Det er på tide at Nærbø forstår at de er bra lag. Likevel viser vi at vi er bedre, sier Sondre Paulsen – toppscorer med 11 mål for anledningen.

Det startet bra for ØIF Arendal, som gikk i strupen på hjemmelaget Nærbø – et hjemmelag som var oppsatt på å vise seg frem for hjemmepublikummet i comebacket i eliteserien. Laget tapte serieåpningen bort mot Elverum.

Innledningen av kampen ble preget av mange utvisninger, hos begge lag. Før det var gått ti minutter hadde ØIF-spillere måttet sette seg på benken tre ganger – Nærbø en, men de fikk sin andre tominutter ikke lenge etter.

ØIF hadde kontroll på det som foregikk i innledningen og la Nærbø raskt tre-fire mål bak seg. Etter kvarteret var såilt, sto det 10-6 til ØIF, mens det sju minutter etterpå var 15-9.

Men Nærbø spiste seg innpå og hadde klart å knappe inn med et mål da pausesignalet gikk.

I starten på andre omgang var Nærbø mest aggressiv og spiste seg inn til bare å ligge tre mål bak. En time out fra Marinko Kurtovic var påkrevd for å få justert mislighetene i ØIF-angrepet, som sto for mange feil i starten av andre omgang. Gang på gang ble ØIF avblåst for angrepsfeil.

Etter time outen klarte ØIF å hente seg inn. Forspranget ble stabilisert til fire-fem mål, anført av Eirik Heia Pedersen og Sondre Paulsen. Begge veteranene, som har vært med siden opprykket, markerte seg sterkt i jubileumskampen.

Ti minutter før slutt var det 28-23 til ØIF.

Med åtte minutter igjen måtte ØIFs gode målvakt, Kristijan Jurisic, ut med det som kunne se ut som en kneskade. Han måtte stå over serieåpningen med samme skade.

Da fem minutter gjensto, hadde ØIF klart å kvitte seg med vertene i Nye Loen. ØIF hadde fått sju måls ledelse, 33-26.

De siste minuttene kontrollerte ØIF kampen og kunne ta sesongens første topoenger, forhåpentligvis den første av svært mange.

– Deilig – vi kommer foran tidlig,og  greier holde oss foran gjennom hele kampen. Det er en periode  der vi er nede i tre foran, men vi rir det inn og øker på slutten. Vi må prøve å legge fra oss den perioden der slipper oss ned, nekte dem og hjemmepublikum å få troen på det. Spillemessig er det bra i dag, mange som prsterer, noe som er gøy. Turen hjem blir kortere når vi vinner. Dette smaker, sier Laurits Rannekleiv.

Også Sondre Paulsen trekker frem at det var mange spillere som meldte seg på.

– Når alle forventer vi skal vinne, så er det godt for oss å ta det hjem. Dette gir oss den boosten vi trenger i et hardt kampprogram, påpeker 11-målsscoreren fra 35-28-seieren over Nærbø.