I 200 foran møtet med Nærbø – ØIF Arendal

I 200 foran møtet med Nærbø

Kampen mot Nærbø onsdag er jubileumskamp for ØIF Arendal i eliteserien.

Det hele startet med hjemmemøtet med Sandefjord i Nedeneshallen, lørdag 26. september 2009. Siden det har ØIF Arendal spilt 198 kamper i strekk i eliteserien. Her er kamprapporten fra den første eliteseriekampen.

 

Serieåpningen mot Fyllingen denne sesongen var kamp nummer 199 som eliteserielag, men da tar vi kun med kamper som er spilt i grunnserien.

Kampen mot Nærbø er altså jubileumskamp for ØIF, kamp nummer 200 i grunnserien i eliteserien.

– Dette er stas. Det å runde 200 kamper på rad som toppklubb er sterkt, mener Eirik Heia Pedersen, som er lagkaptein i ØIF Arendal.

– De første årene var kritiske. Det er da du ser om du overlever. Første året kan du overraske, men det andre vet de andre lagene mer om deg. Overraskelsesmomentet er ikke så stort mer. Jeg føler vi har hatt et bra lag hele veien. Det var kun det første året vi var usikre på hvor vi stod, forklarer han.

 

Ser en litt på statistikken fra de 199 første kampene, ser en mye positiv lesing med ØIF-øyne.

For 119 kamper (like under 60 prosent) har endt med seier. 17 kamper har endt med uavgjort, mens 63 av kampene har endt med tap.

ØIF Arendal har plukket med seg 252 poeng av 398 mulige på disse 199 kampene, da er også de to straffepoengene fra sesongen 2016/2017 trukket fra.

 

Med de 23 målene i serieåpningen mot Fyllingen, står ØIF med 5409 scoringer i grunnserien. Både Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen står med over 700 scoringer i grunnserien og er de to mestscorende.

Begge var med på serieåpningen og debuten i eliteserien 26. september 2009, den gang som to av de største talentene i norsk håndball. I dag er begge som veteraner å regne, til tross for at Eirik bare er 29 år og Sondre så vidt har passert de 30.

Selvsagt er det også de to som står med flest kamper for ØIF. Ifølge ØIFs statistikkgeneral, Knut Magnus Larsen, har Eirik Heia Pedersen spilt 196 eliteseriekamper, mens Sondre Paulsen står med 190. Sondre mistet alle sine kamper høsten 2015 da han var ute med skulderskade.

 

Eirik Heia Pedersen er optimistisk med tanke på tiden som kommer for klubben, ikke minst med tanke på at det er kommet en rekke unge, lovende spillere til klubben.

– Når en klubb har vært i toppen så lenge, blir klubben attraktiv. ØIF har gjort noe riktig når unge spillere fra hele landet finner det attraktivt å være her. Det bør love godt for de 200 neste kampene. De unge spillerne som skal dra lasset fremover, er allerede i klubben, sier han.

 

Når jubileumskampen ikke blir spilt i Sør Amfi, synes ØIFs kaptein at det er helt greit at det er på Nærbø slaget skal utkjempes.

Hjemmelaget slo ØIF i finalen i Skjærgårdslekene i sommer.

– Nærbø består av unge gutter, som løper veldig mye. De er sterke fremover og scoret vel 31 mål, selv om de tapte i serieåpningen mot Elverum. Det er et lag med mye bra i seg, men ikke en kamp vi skal tape når vi har som mål å være i toppen. Med feil innstilling kan vi fort miste to poeng i ”fjøset”. Det er en gøy arena å spille i. Det er mye tilskuere der og gøy å ha Nærbø oppe igjen, forteller Eirik Heia Pedersen.