Knut Magnus har fått orden på ØIF-arkivet – ØIF Arendal
Knut Magnus Larsen har fikset statistikken

Knut Magnus har fått orden på ØIF-arkivet

Det har tatt tid, men nå har Knut Magnus Larsen kontroll.

21-åringen har brukt den siste måneden på å gå gjennom alt av kamper ØIF Arendal har spilt som eliteserielag, og da tar en også med kampene i cupen, europacup og sluttspillet. Dataene han har samlet inn er nå blitt lagt inn i en innholdsrik statistikkbank.

– Han har gjort en kjempejobb, slår daglig leder i klubben, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, fast.

Knut Magnus forteller selv at det gikk ganske så greit å få hentet inn alle dataene.

– Ja, det gjorde det, det meste var ganske oversiktelig og gikk greit å få tak i, sier han.

– Men europacupene skaffet meg noen problemer. De var ikke satt i system og det tok tid å finne frem alle dataene jeg trengte, opplyser han.

 

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen er nærmest henrykt over å ha fått en så rikholdig, og oversiktelig, statistikkbank å forholde seg til.

– Nå har vi all statistikk tilgjengelig, og en oversikt som jeg tror ingen andre toppklubber har. Dette gjør det lett å finne frem i for ettertiden. Det er fantastisk for klubben å ha et rikholdig arkiv å bla i, sier han.

Nå skal Knut Magnus Larsen i gang med et annet prosjekt.

Han er ansatt i ØIF Arendal gjennom arbeidstrening fra NAV.

– Jeg skal være her i et år, det er utgangspunktet. Det er en variert jobb, en dag skjer det ikke så mye, så kan det eksplodere den neste. Plutselig er det også noen som trenger hjelp til noe, da trår jeg til, forklarer han.

– Jeg har en kronisk sykdom som gjør at jeg sliter med å komme meg inn i arbeidslivet. Derfor er dette veldig nyttig for meg. Jeg stortrives her, og det er mange kjempehyggelige personer som er med rundt klubben. I vinter var jeg her og jobbet en del sammen med Ole Aasen. Jeg fikk en a-ha-opplevelse da, for jeg hadde ikke trodd at det var så mye planlegging i det å drive en klubb, legger han til.

 

Mens vi prater med Knut Magnus, står det en PC på i bakgrunnen. På skjermen ruller det en rekke bilder fra ulike aktiviteter i ØIF-regi, og fra kamper.

Dette er det neste prosjektet som han skal i gang med.

I tiden som kommer skal han nemlig gå gjennom alt av bilder som er tatt av klubbens frivillige fotografer. Bildene skal arkiveres og alle skal navngis med alt av data som kan finnes om de forskjellige bildene. Også dette er en omfattende jobb, men Knut Magnus går på med krum hals.

– Nå er jeg i gang med det, men jeg har ikke sett antall bilder som skal katalogiseres ennå. Regner med det er noen tusen, smiler han.

 

ØIF Arendals daglige leder kommer med en oppfordring til eventuelle andre personer som har bilder fra ØIF Arendals historie.

– Hvis det er noen der ute som har fulgt klubben – og som har bilder fra ulike anledninger – om å ta kontakt med oss. Hvis vi kunne fått tilgang til de bildene, ville det vært helt strålende. Det ville vært fantastisk om vi kunne ha fått dem inn i arkivene våre, sier Bruun Hansen entusiastisk.