KIF ligger fremdeles foran ØIF Arendal på håndballens adelskalender! – ØIF Arendal

KIF ligger fremdeles foran ØIF Arendal på håndballens adelskalender!

Når vi snakker om herrehåndball i Kristiansand, da snakker vi om fordoms storhet. Men KIF ruver fremdeles høyere enn ØIF Arendal på håndballens adelskalender. Norgesmestrene fra 1980 innehar 15. plassen på den gjeve listen, våre gutter må enn så lenge nøye seg med 19. plass.

Når det braker til NM-runde i Gimlehallen kl. 18.30 i kveld, er det Sørlandets to store herreklubber som dundrer sammen. De hvite og blå fra Kristiansand med begge beina i fordoms storhet. De svarte og røde fra Arendal på toppen av nåtidens håndball hierarki.

KIF har ikke mindre enn 380 eliteseriekamper. ØIF Arendal må ta til takke med sine 199. Det er langt opp i antall kamper. Ikke fullt så langt i antall poeng. KIF har samlet 364 poeng (snitt på 0,96). ØIF Arendal har 253 (snitt på 1,27). Og mens kristiansanderne har en negativ målforskjell på 119 mål, kan arendalittene skryte på seg 340 (!) plussmål!

Ingenting av dette betyr noe når lagene møtes på #veientiloslospektrum i kveld. Selvsagt skal ØIF Arendal være overmakten. Som den har vært de to gangene tidligere som klubbene har møttes. Begge ganger i NM. 27. august 2014 ble det 19-37 i Kristiansand. 31. august 2016 ble det 20-32 også det i Kristiansand. Den første var 2. runde i NM, den siste var 3. runde i NM.

Likheten er at begge lagene har vunnet NM. KIF i 1980, ØIF Arendal i 2014.

ØIF Arendal har altså aldri tapt for KIF, noe de neppe har tenkt til i år heller…