Serieåpningen: Poengdeling etter begredelig åpning – ØIF Arendal

Serieåpningen: Poengdeling etter begredelig åpning

Det ble spennende og en god smule drama da det endte med poengdeling i serieåpningen for ØIF mot Fyllingen.

Startet med André Bergsholm Kristensen i mål i Kristijan Jurisic skadefravær. Jurisic håper å være klar til kampen mot Nærbø.

André Lindboe startet på venstre kant.

Det første angrepet ble rotet vekk av ØIF. Deretter satte begge lagene hvert sitt angrep, før det var Fyllingens tur til å rote i angrep. Sondre Paulsen fikk sjansen fra straffemerket da ØIF fikk et tidlig straffekast på 1-2, men misset. ØIF slet med Fyllingens forsvar de første minuttene.

I angrep var det kladdeføre for ØIF, som på de første seks minuttene fikk to avblåsninger mot seg i angrep, men takket være Sondre Paulsen-scoring fra kant, sto det 2-2.

Men to raske mål fra Fyllingen – til 2-4 – sendte gjestene foran igjen, og da det ble en tominutter på Kenny Ekman etter 7,30, uten at ØIF fikk satt i gang noe angrep etter 2-4, inviterte det Fyllingen til en ny scoring.

Fyllingen økte ledelsen til fire mål, 2-6, før Marinko Kurtovic tok sesongens første time out. Da var det bare gått ti minutter. Det var mye å rette på for ØIF i innledningen av kampen. Bakerst hadde Zivojin Ilic en meget god innledning for gjestene fra Bergen.

Kladdeføret fortsatte. I overtall rotet ØIF vekk ballen, fikk kontring imot, ny sjumeter og ny tominutter. Heldigvis gikk straffen i stolpen, og i påfølgende angrep reduserte Max Jonsson.

Tiårsjubilerende Svermen kom rett fra jubileumsfest og håpet på et fyrverkeri fra sine helter, men det fyrverkeriet var det i stedet Fyllingen som sto for. Kvarteret var spilt og da sto det 5-9 i Sør Amfi.

Det første kvarteret var det feilene som sto i første rekke hos ØIF.

Kveldens virkelig første eksplosjon fra publikum kom etter 18 minutter. Da satte André Lindboe inn sitt første mål i ØIF-drakten, riktignok en redusering til 6-9, men Svermen viste å sette pris på nykommerens første scoring.

Etter 20 minutter hadde ØIF stabilisert seg på tre mål bak. Det sto 7-10. Men ØIF hadde spilt seg opp etter den svake åpningen, skjønt det var langt igjen til det nivået som laget ønsker å holde. Som regel sa det stopp de gangene muligheten om å knappe enda mer inn på forspranget bød seg.

Nær 25 minutter var gått da Oliver Trondal fikk sin første opptreden hos ØIF, på en sjumeter, men han kunne ikke hindre at Kasper Gudnitz scoret sitt fjerde så langt i kampen. Stillingen var da 7-12.

Knapt halvannet minutt i overtall for ØIF og antallet mål bak var redusert til tre.

Første omgang var preget av mange utvisninger, fire til Fyllingen og to til ØIF.

Og en kan ikke helt si at dommerne var på hjemmelagets side med to tvilsomme underkjente scoringer på slutten av første omgang. I stedet for to mål bak, endte omgangen med 9-13 og en real jobb å gjøre de siste 30.

Åpningen av andre omgang ble ikke så mye bedre. Bergenserne fikk øke til 10-16 før fem minutter var spilt. Men ØIF slet med å komme opp i ryggen på Fyllingen, som tidligere i uken røk ut av cupen mot Viking.

Etter 38 minutter sto det 13-16, da hadde André Lindboe satt to straffekast i mål. To redninger senere av André Bergsholm Kristensen, og en scoring av Eirik Heia Pedersen – ØIF var bare to mål bak.

Og ØIF kom nærmere – 42 minutter og det sto 16-17. André Lindboe satte sitt femte så langt, denne gangen et spillemål, etter at ØIF fikk kontre da Fyllingen ble avblåst for passivt.

Dermed var det duket for et siste kvarter med duft av drama.

Men ØIF misbrukte de neste sjansene. Fyllingen fikk fortsette med p være de to og tre målene foran. Da Andreas Ungesson satte inn 17-20 etter drøye 47 minutter, fikk gjestene fortsette å være i den småkomfortable luken de hadde skaffet seg.

Med ti minutter igjen av kampen så det mørkt ut for ØIF. Fyllingen hadde så langt klart å svare på tilbudene ØIF hadde kommet med.

Med åtte minutter igjen var det blitt 20-21, etter en ny sikker sjumeter fra Lindboe, en situasjon der dommerne nok burde gitt tominutter til Fyllingen-spilleren som rev Eirik Heia Pedersen etter halsen.

Og da Sondre Paulsen dro seg fri fra sin backposisjon og satte inn 21-21, da begynte det å lette litt i ”nye” Sør Amfi. Og da Fyllingen misset i et angrep, da var Josip Vidovic på plass, satte fart og kontret lekkert inn 22-21. Det var første gang ØIF var i ledelsen.

Det var duket for fem minutter med sluttdrama.

En ellers god André Lindboe misset på en kontring som kunne gitt tomålsledelse.

Fyllingen utlignet gjennom Marit Matic på sitt angrep, men ØIF og Lindboe fikk ny sjumeter i det påfølgende angrepet. Og fra sjumeteren var Lindboe sikkerheten selv, og sto frem som den straffeskytteren ØIF sårt har savnet i mange, mange år.

Matic ville det annerledes og satte inn 23-23 i neste angrep. Nervene var til å ta og føle på i Sør Amfi.

Bakerst hadde også André Bergsholm Kristensen kvittet seg med de fleste debutantnervene og sto en god andre omgang. Men redningene hans ble ikke alltid omsatt i scoring for ØIF.

I siste minutt brøt Sondre Paulsen et angrep fra Fyllingen da han kastet seg over ballen som var fri på gulvet. ØIF fikk dermed muligheten til å kunne sikre seg minst et poeng med scoring i det påfølgende angrepet. I en time out la Marinko Kurtovic og laget en slagplan for hvordan angrepet skulle bygges opp. ØIF spilte og spilte, men Laurits Rannekleiv ble avblåst for brøyt av dommerne med fem sekunder igjen.

Fyllingen kastet ballen over og det endte 23-23.

Dommerne kom i fokus, men ingen brukte det som forklaring på at det endte med et poeng i sesongens første hjemmekamp.

Kenny Ekman påpeker at ØIF må forbedre angrepsspillet foran de neste kampene. Der var det mye å hente.

– Vi står og stanger for mye i forsvaret deres. Det er greit å få premieren unnagjort, men jeg skulle heller stått her med to poeng, medgir ØIF Arendals forsvarskjempe.

Han mener at det bare kan gå en vei etter dette.

– Det skal gå bare en vei etter dette og det er oppover, slår han fast.

Ekman roser ØIF Arendals målvaktdebutant, André Bergsholm Kristensen, som fikk prisen som ØIF Arendals beste spiller etter kampen. Han stoppet på 14 redninger.

– 17 år og levere så bra under slikt press, det er imponerende, mener Ekman.

André Bergsholm Kristensen selv var fornøyd med innsatsen. Men beskriver det som bittert at det ikke ble mer enn et poeng til slutt.

– Ja, det er bittert. Vi har en bra opphenting i andre omgang, etter at vi er svake før pause. Det er surt det ikke holder. For jeg synes vi fortjener to poeng etter den andreomgangen vi leverer, sier 17-åringen.

– Det ble en tøff start for meg. Jeg var spent på hvordan jeg ville takle det. Det er en helt annen hverdag enn jeg er vant med. Det gikk seg til etter hvert. Det er gøy at jeg kan få en sånn tillit i serieåpningen. Det var fantastisk stemning i hallen, sier han.

FAKTA:

ØIF Arendal – FyllingenBergen 23-23 (9-13)

1.789 tilskuere.

Dommere: Magnur Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge

Lag og Mål: André Bergsholm Kristensen, Oliver Trondal – Josip Vidovic 1, Kristoffer Haugen Pedersen, Martin Lindell 3, André Lindboe 8, Sondre Paulsen 5, Nökkvi Dan Ellidason, Eirik Heia Pedersen 3, Laurits Mo Rannekleiv, Olaf Richter Hoffstad, Kjetil Åndal, Jesper Munk 1, Maximilian Jonsson 2,  Sander Løvlie Simonsen og Kenny Ekman.

Flest mål Fyllingen: Kasper Gudnitz 7 mål.

Utvisninger: ØIF 3×2 min. Fyllingen 6×2 min.