Advarsel fra Marinko før ØIF Arendal – Fyllingen: – Fyllingen vil bli ubehagelig å møte – ØIF Arendal

Advarsel fra Marinko før ØIF Arendal – Fyllingen: – Fyllingen vil bli ubehagelig å møte

Både André Lindboe og trener Marinko Kurtovic advarer mot Fyllingen i serieåpningen.

Fyllingen er nemlig et lag som fremstår som en god del sterkere enn de siste sesongene. Det skyldes ikke minst hjemkomsten til Inge Aas Eriksen, som har spilt i Sverige for Kristanstad – der han har slitt med skader siden han kom til det svenske mesterlaget i 2015. Han klarte ikke å spille seg til en plass hos det svenske storlaget.

Nå er han altså tilbake i Norge og ØIF Arendal er det første laget som skal få teste seg på det tidligere stortalentet. Han er ventet å bekle en rolle som venstre bakspiller.

Sammen med Mario Matic, som er drivkraften i laget, skal en også holde et øye med Iben Hvidsten og Fredrik Mossestad (kantspillere), som alle har kvalitetene som skal til for å gi hjemmelaget en hard kamp om poengene i Sør Amfi på lørdag kveld.

Det knytter seg også en viss spenning til den svært lovende slovaken Boris Resovsky.

 

– Et lag som vil være topp fire denne sesongen. Medaljekandidat som uten skader blir vanskelig å ha med å gjøre, mener Marinko Kurtovic om Fyllingen.

– De fremstår som styrket fra forrige sesong, og da var de nummer seks. De kan bli et veldig ubehagelig lag å møte, legger han til.

Mario Matic er drivkraften i laget og den som styrer det meste som skjer på banen hos bergenserne. På sitt beste er han blant de aller beste spillerne i norske eliteserie, men Marinko er helt klar på at han heller vil ha Josip Vidovic enn Matic på sitt lag. Matic har hatt et rykte på seg for å være en liten humørspiller.

– Han er motoren i dette laget og en farlig spiller, men jeg mener han er et knepp bak Josip Vidovic i den posisjonen. Fyllingen har også sterke kantspillere, sier Marinko.

 

For ØIF er det samme mål på hjemmebane som tidligere sesonger. Det skal være full uttelling.

– Første kamp blir det en del fokus på oss. Premierenerver kan det være, men det viktigste er oss selv. Jeg er glad for at vi har hjemmekamp, forhåpentligvis med 2.000 på tribunen og med det nye, røde gulvet. Fokuset skal være på oss selv. Jeg er opptatt av at alle skal finne sine roller, og at vi ikke skal tape hjemme, oppsummerer Kurtovic.

 

ØIFs nykommer, André Lindboe, er forberedt på tøffe 2×30 i Sør Amfi på lørdag.

Også han tror Fyllingen vil bite fra seg og har laget som en outsider denne sesongen.

– Men jeg tror ikke Fyllingen vil ta hele greia, sier han.

– Sett over en hel sesong, tror jeg ikke de vil være de mest stabile, ikke stabile nok til å gå hele veien. De har mange spillere som er unge, men kan gi en trykk til flere lag. Serien er jevnere enn på noen sesonger. Er vi ikke i 100, da er det krig. Vi må tåle å være favoritter i mange kamper denne sesongen, mener Lindboe.

 

Fyllingen fikk for øvrig en heller laber inngang til kampen i Sør Amfi. I cupen mot Viking endte det med 33-32-tap på onsdag. Dermed blir det ikke cupgull til bergenserne denne gangen.

 

NB: ØIF Arendal forsøkte å komme i kontakt med trener Andreas Gjeitrem i Fyllingen, men han besvarte ikke vår henvendelse via Facebook.