Seriestarten: Derfor vil han ha fullt hus i debutkampen – ØIF Arendal

Seriestarten: Derfor vil han ha fullt hus i debutkampen

Hatet, men nå elsket. ØIF Arendals nykommer André Lindboe er ikke redd for å si ifra når det er noe. Han vil skape engasjement.

Han er frittalende, André Lindboe, venstrevingen som beskrives som sommerens store overgang i norsk håndball. Han valgte ikke å fornye avtalen med Elverum etter forrige sesong og var kontraktløs da ØIF Arendal kom på banen for en måneds tid siden.

– Jeg sier det jeg mener og det handler om å skape engasjement. Mer engasjement gir mer folk på kampene. Mer folk gir morsommere kamper. Det er mye morsommere og spillere når det er skikkelig trykk fra 2.500 på tribunen, enn det er å spille foran 150. Vi trenger den hjelpen vi kan få fra vårt eget publikum, beskriver ØIF-nykommeren, som nå skal i gang med et nytt eventyr i sin håndballkarriere, etter over ni år i Elverum.

– Ja, det er rart å flytte på seg, men gøy å prøve noe nytt. ØIF har målsetting som er i samsvar med Elverum. Jeg håper jeg kan dra med meg noen av erfaringene jeg har fra Elverum og at ØIF kan dra nytte av det. Vi skal bite fra oss, lover venstrevingen.

 

En ting Lindboe håper han kan overføre til sine nye lagkamerater – vinnermentalitet!

Forrige sesong gikk ØIF på en hjemmeblemme mot Nøtterøy med 25-29. Mens ØIF har gått på slike blemmer de siste par sesongene, har oftest Lindboes gamle klubb klart å styre unna.

– Det var noe det var fokus på i Elverum, spesielt etter at vi røk på en blemme mot Falk for noen sesonger siden. Mentaliteten overfor antatt svakere lag. Vi skal ikke tape slike kamper, det er uakseptabelt. Alle har noe å få på. Jeg er en vinnertype, det håper jeg å få hele ØIF til å bli også. Laget med flest vinnerskaller vinner som oftest til slutt, slår han fast.

 

Lørdag løper han ut i svart og rødt på det nye, svarte og røde gulvet i Sør Amfi for første gang. Det er en ydmyk vinnerskalle som innrømmer at det er noen sommerfugler som kribler både her og der foran debuten.

– Det er en god blanding av følelser, tenker jeg. Ja, jeg er spent, men jeg skal gå ut på banen for å gjøre alt for at vi skal vinne serieåpningen, melder han.

 

Han ser muligheten for å utfordre Elverum i kampen om trofeene.

– Det blir spennende. Vi er et godt lag og skal bite fra oss, sier han.

Marinko Kurtovic mener André Lindboe er brikken i puslespillet som ØIF kan ha manglet de siste sesongene.

– Se på hvor god han var i sluttspillet mot oss. Den vinnermentaliteten han har, den har vi manglet, sier Marinko.

 

Å gli inn i troppen har vært problemfritt.

– Eirik og Sondre har jeg kjent siden guttedagene og spilt mot siden 13-14-årsalderen. Resten av ØIF-gutta har jeg jo møtt mange ganger som Elverum-spiller. Vi har hatt mye dialog og et godt forhold gjennom flere år, sier André Lindboe.