Oppmann Trygve: Lagets ”pappa” har fått livstidskontrakt med et år av gangen – ØIF Arendal

Oppmann Trygve: Lagets ”pappa” har fått livstidskontrakt med et år av gangen

Siden 2010 har Trygve Røisland vasket drakter, blandet sportsdrikk og lagt alt til rette for at spillerne skal ha det best mulig.

Saftblander, draktvasker, ballansvarlig, altmuligmann … Kjært barn har mange navn. Hos ØIF Arendal har Trygve Røisland bidratt siden 2010 som oppmann. Nylig signerte han en ny avtale og blir også den kommende sesongen å se sammen med den øvrige ledelsen på benken til ØIF.

– Han har livstidskontrakt med oss, med et år av gangen, forteller en smilende Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, daglig leder i ØIF Arendal.

Etter at Harald Nilsen gjennom en årrekke hadde innehatt rollen som oppmann for ØIF Arendals A-lag, så åpnet det seg et tomrom da han valgte å tre tilbake etter den første sesongen til klubben i Norges øverste serie. Samtidig som Harald Nilsen hadde sitt virke i ØIF, var Trygve Røisland oppmann for TGS Arendal, som den gang var satsingslaget på kvinnesiden i Arendal. I alle år hadde han fulgt datteren Liv Marit, som var målvakt for TGS Arendal.

Men da datteren ga seg, da hoppet også Trygve av oppmannsrollen, forberedt på at det nå ble en ”håndballpensjonisttilværelse” på ham. Slik ble det ikke, for ryktet om Trygves avgang nådde ØIF og daværende trener Leif Gautestad. De ble enige om at han i utgangspunktet skulle hjelpe til et halvt år.

Det halve året han skulle være med som oppmann, det er nå blitt til åtte.

Og nylig satte han navnet sitt på en ny kontrakt med ØIF.

– Jeg tenkte at nok var nok nå, men jeg trives jo godt sammen med denne gjengen. Etter hvert ble vi enige om et nytt år, sier Trygve selv.

– Sondre (Paulsen) og Eirik (Heia Pedersen) sa at de hadde signert for to ny år, da måtte jeg gjøre det samme. De ville ha meg med. Det gjorde det hele litt lettere. Hadde bare en av spillerne sagt at de ikke ville ha meg med, da hadde jeg sluttet på dagen, sier Trygve.

Men på treningene før sesongstart har det aldri vært noe som tyder på annet enn at den godeste oppmannen er sterkt ønsket av alle rundt ham.

– Trygve, jeg elsker deg, kom det på treningen tirsdag fra Kenny Ekman da han fikk energidrikk i drikkeflaska etter å ha ytret ønske om det.

Marinko Kurtovic var aldri i tvil om at Trygve Røisland skulle overtales til en ny sesong.

– Han er en fantastisk fin person, som alle vet hvem er – en glad jævel, som alltid har masse humør og som betyr masse for alle og enhver av oss. Han er helt sentral i det vi driver med, like viktig som spillerne, melder Marinko.

Han trekker frem at få skjønner den store jobben som Trygve legger ned for ØIF Arendal, og har gjort i mange år.

Oppmann Trygve Røisland sammen med Kenny EKman, som kunne nyte energidrikk under treningen, takket være den populære oppmannen.
Etter treningene bidrar Trygve til at alle håndballene er under kontroll. Her får han hjelp av Pål Erik Aune Gundersen.

– Han er som en pappa for alle på laget, konkluderer Marinko.