Landslagsstjernene tilbake til Sør Amfi og Arendal – ØIF Arendal

Landslagsstjernene tilbake til Sør Amfi og Arendal

12. april er det duket for en ny håndballfest i Sør Amfi, men ikke med ØIF Arendal i hovedrollen.

Den andre torsdagen i april er det nemlig klart for Sander Sagosen, Bjarte Myrhol, Espen Lie Hansen og de andre guttene på det norske landslaget å innta Sør Amfi. Det er duket for landskamp, og motstander er ingen ringere enn naboene og erkerivalene fra Sverige.

Det er Norges Håndballforbund og Region Sørvest som har tildelt ØIF Arendal landskampen, og det blir den andre A-landskampen i Sør Amfi. Den forrige fant sted i juni 2013, da Litauen var motstander i EM-kvalifiseringen. Denne gangen er det snakk om en privatlandskamp.

– En fjær i hatten for oss, sier en stolt Per Carsten Michelsen, arrangementsansvarlig i ØIF Arendal.

– NHF ønsker at våre frivillige skal rigge til kampen og ØIF Arendal blir stående som arrangør, legger han til.

Han opplyser at Arendal kommune har stilt seg svært positiv til at kommunen skal være vertskap for en ny landskamp i håndball.

– De er villige til å løse dette og synes det er et godt tiltak. Veldig positivt for oss, slår han fast.

Også Sam Eyde videregående skole har sagt seg villig til å tilpasse timeplanen og bruken av hallen for at arrangementet skal gå så smertefritt som mulig.

Sist det var landskamp i Sør Amfi, ble det satt inn ekstra tribuner, slik at kapasiteten ble over 3.000 tilskuere. Det kommer ikke til å bli gjort denne gangen. Kapasiteten blir dermed den samme som når ØIF Arendal spiller eliteseriekamp – 2.500 tilskuere. Av disse vil 600 være ståplasser.

Per Carsten Michelsen har en oppfordring til alle som vil på kampen.

– Billettene er ikke lagt ut ennå, men vær tidlig ute når billettene legges ut. Ettersom det ikke settes inn ekstra tribuner, og det blir kapasitet på 2.500 tilskuere, kan billettene virkelig få bein å gå på, konkluderer han.

Sist det var landskamp i Sør Amfi, spilte Sondre Paulsen for Norge.

– Jeg håper virkelig at vi har prestert så pass inntil da, at det vil komme en ØIF-er med i troppen i alle fall, sier ØIFs arrangementsansvarlige.