Dette er Oliver Trondal – ØIF Arendal

Dette er Oliver Trondal

Oliver Trondal har blitt kalt "klin gal" av elitetrener Marinko Kurtovic, debutert i treningskamper i både Danmark og Tønsberg, og har nettopp fått beskjed at han skal være med til Sverige førstkommende helg. Men hvem er egentlig Oliver Trondal?

Oliver Trondal bor på Hisøy, men har spilt hele sin karrière i Øyestad ,og nærmest bodd i Nedeneshallen de siste ti åra. I lang tid har det vært snakket om den «gale» keeperen fra Øyestad G-01. Han har konkurranseinstinkt som få, og det verste som kan skje er å tape. Tidligere i sommer har han fått muligheten til trene og spille med og mot noen av Norges beste spillere. Les her om hvordan han følte det når han fikk vite at han skulle debutere mot storlaget BjerringbroSilkeborg.

Da intervjuet finner sted, har Oliver nettopp fått vite at han skal være med elitelaget til Sverige. Oliver har vært på styrketrening med elitelaget og skal snart på trening med G-18.

Du har fått debutere for elitelaget og fått trent med dem i sommer, men hva er ditt beste minne på håndballbanen?

«Selv om den skikkelige debuten mot Berringbro-Slikeborg henger høyt, er nok andreplass i Petter Wessel Cup kanskje det som henger høyest. (For de som ikke vet er Petter Wessel en av de mest prestisjetunge cupene for aldersbestemte lag) Der ble jeg også valgt inn på All-star laget. Igjennom hele kampen var det jevnspilt, men vi endte til slutt å tape med ett mål.»

Du har jo blitt kalt «klin gal» av Marinko Kurtovic. Jeg husker godt første gang jeg dømte dere da dere bare var G-12. Husker du hva som skjedde?

Oliver ler litt og trekker på smilebåndet. «Ja, jeg husker det. Det var vår første kamp med regelen om at hvis keeperen løper ut og takler en motspiller, blir han belønnet med rødt kort. Jeg hadde ikke hørt om det, og i løpet av de første 15 minuttene løper jeg ut og takler ned en motspiller i kontra, og du gir meg rødt kort. Senere har jeg fått rødt kort to ganger til.»

Hvis vi går litt vekk fra håndballen, hvordan ser din perfekte helg ut?

«Går rett fra skolen til trening på fredag. Der er det en rolig trening med godt humør. Kommer hjem til taco som er favorittretten min og slapper av. Lørdagen, være sammen med laget og gjøre noe sosialt sammen. Spise sammen, bade om sommeren, spille litt volleyball og bare kose oss. Søndag er perfekt for kamp. Spille selv klokka 14og se på elitekamp klokka 18.»

5 kjappe spørsmål:

Dame eller kompiser?

«Kompiser.»

Trening eller fri?

«Trening»

Hvem er den dårligste i fotball på G-18?

«Benjamin Swan»

Og den beste?

«Meg»

Og til slutt, hvilke plass havner Øyestad på i serien?

«1.plass!»