Sluttspill med semi- og finaler over best av fem oppgjør i 2019? – ØIF Arendal

Sluttspill med semi- og finaler over best av fem oppgjør i 2019?

Norsk Topphåndball (NTH) og toppklubbene ønsker seg mer sluttspill. Og NTH kommer til å oversende forslag til NHF i disse dager med sluttspill allerede kommende vår hvor semifinaler og finaler skal spilles i oppgjør av best av fem kamper.

De siste sesonger har sluttspillet på herresiden blitt en stor suksess. Mye medieoppmerksomhet, masse folk på tribuner og stor prestisje i kampene. Og selvsagt, Champions League-plassen til vinneren. Alt har bidratt til dette. Og så stor har suksessen blitt, at nå ønsker klubbene ennå mer sluttspill.

Dersom det blir som Norsk Topphåndball ønsker, blir det semifinaler og finaler i oppgjør over best av frem kamper. Og det blir allerede slik fra våren 2019 – i inneværende sesong. Norges Håndballforbund får i alle fall et slik forslag presentert.

En slik avviklingsform byr også på noen utfordringer. Ikke minst å terminfeste kampene. Dersom noen norske lag spiller E-cup semifinaler og/eller finaler, risikerer siste sluttspillsfinale å bli spilt tidlig i juni måned. Det vil å så tilfelle være norsk rekord i varighet på sesong.

Dersom det ikke er norske lag i semi- eller finaler (herunder Final4), så kan hele sluttspillet starte tidligere og bli komprimert ytterligere.

Denne usikkerheten skaper også endel utfordringer for noen av klubbene, nemlig hallreservasjon. For slik det foreligger nå, vet man ikke når man skal spille. Og man vet ikke hvilke kamper som går hjemme og borte. Litt av en logistikk med andre ord!

Alt dette til tross, klubbene er klare i sin tale. De ønsker mer av siste sesongers sluttspill. De ønsker seg best av fem oppgjør allerede fra denne sesongen.