God start for André og William: U18-landslaget slo Sverige! – ØIF Arendal

God start for André og William: U18-landslaget slo Sverige!

Det var meget gode prestasjoner jevnt over i U-guttas første kamp mot Sverige fredag kveld. Og vår "mann", Jørg William Fiala Gjermundnes tegnet seg for 2 scoringer i oppkjøringskampen mot EM for U18-lag. Og André Bergsholm Kristensen voktet det norske målet hele kampen igjennom.

Det var meget gode prestasjoner jevnt over i U-guttas første kamp mot Sverige fredag kveld. ScanIberico er siste turnering for U-gutta, før U-EM braker neste uke i Kroatia.

Turneringens første kamp mot Sverige ble spilt fredag kveld. Til tross for en veldig jevn kamp fikk Norge en god start og hadde et lite overtak igjennom hele kampen. Svenskene bet seg derimot godt fast og Norge kunne aldri slappe av, noe de viste med et OK forsvarsspill og raske kontra. U-gutta viste også gode takter i angrep, med fine trekk og gode avslutninger.

Det ble en spennende avslutning, men Norge vant til slutt 33-31.

Til tross for 30 baklengs var trenger Anstein Engravslia fornøyd med forsvaret i dagens kamp. – Det var periodevis godt forsvarsspill, men vi kan alltids bli bedre, sier trener Anstein Engravslia på telefon fra Portugal. – Det er vanskelig å vinne kamper med så mange baklengs, men den en god kollektiv prestasjon og alle gutta er godt fornøyde.

Med gode prestasjoner ga kampen en god selvtillit til gruppa. – Alle spillerne som kom på banen spilte godt og presterte 100% hele tiden, legger en fornøyd trener til.

Sverige har slått Norge de to siste gangene lagene har møttes, så kveldens seier og stabile spill gjorde ekstra godt. – Nå tar vi med oss denne gode følelsen videre, men må omstille oss til de to neste kampene ettersom både Portugal og Spania har en helt annen spillestil. 

I morgen møter de vertsnasjonen Portugal og kampen kan sees online kl. 17:00 norsk tid, 16:00 lokal tid.

Fakta

Norges lag: André Bergsholm Kristensen, Lars Hyggen, Tollef Lindkvist, Jonas Elverhøy (2), Alexander Blonz (4), Jørg Fiala Gjermundsnes (2), Olaf Lillelien (6), Viktor Nordberg (4), Tobias Grøndahl (1), Viktor Helsinghof (2), Robart Jensen, August Storbugt (5), Daniel Jacobsen (1), Alessandro Zulijani (3), Birk Inselseth, Henning Knudsen (3)

Sveriges topscorer: Ludvig Hallbäck med 11 mål.

Tekst og fakta: Handball.no/Elin Reene Fjærestrand Kristensen