U20-landslaget med Olaf og Sander vant og sikret norsk VM-deltakelse! – ØIF Arendal

U20-landslaget med Olaf og Sander vant og sikret norsk VM-deltakelse!

U20-landslaget hadde få problemer med å vinne dagens kamp mot Ungarn med 29-23. Og det ble scoringsrekord sett med ØIF Arendal-øyne. Sander Løvlie Simonsen scoret 4 mål og Olaf Richter Hoffstad stoppet på 3. Dermed blir det kamp om 9. plassen mot enten Sverige eller Danmark!

I krysskampene i plasseringsspillet er det rene åpne skandinaviske mesterskapet når det kjempes om plasseringene 9–12. I den andre krysskampen møtes nemlig Danmark og Sverige.

Krysskampene avgjør hvilken plassering lagene skal spille om. Norge spiller om 9. plassen lørdag kl. 19.30.

– Det er utrolig moro at vi har sikret Norge VM-plass neste år. Det er vi veldig glad for. Det så ikke slik ut for fire dager siden. Det var ekstremt viktig for oss. Vi har hatt en enorm stigning i turneringen. Fra å være langt under pari i gruppespillet har vi hevet oss enormt gjennom mellomspillet og i denne krysskampen, sier Vidar Gjesdal i trenerteamet til handball.no.

Vetle Rønningen ble kåret til kampens beste spiller i en kamp der Norge hadde full kontroll.

– Vi er veldig stolt over at spillerne har klart å snu trenden. Vi var virkelig langt nede etter tap i de tre oppkjøringskampene og de tre kampene i gruppespillet. Det står stor respekt av det de har levert etterpå. Vi har tatt veldig tak i forsvarsspillet vårt. Det var under enhver kritikk, og nå har vi løftet det fra veldig svakt til veldig solid. I tillegg har målvaktspillet til Robin Haug vært av en annen verden. Det er mye som har endret seg og det er veldig gøy å se, sier Gjesdal.

FAKTA
Junior-EM menn, plasseringsspill
Norge–Ungarn 29-23 (12-8)
Sportna Dvorana Golovec, Celje, Slovenia
100 tilskuere
Målscorere Norge: Thomas Horneland Boilesen, Drammen 5, Sander Løvlie Simonsen, ØIF Arendal 4, Sindre Heldal, Nærbø 4, Vetle Rønningen, Bodø 4, Olaf Richter Hoffstad, ØIF Arendal 3, Andreas Horst Haugseng, Nærbø 3, Fabian Sandven, Bækkelaget 2, Karsten Skinnarland Enoksen, Runar 2, Alexander Mitrovic, Elverum 2. Øvrige norske spillere: Emil Kheri Imsgard, Elverum, Ole Nærland, Nærbø, Sander Wennberg Linderud, Elverum, Robin Paulsen Haug, St. Hallvard, Jacob Weidemann, Nøtterøy, Sander Rogne Myklebust, Bækkelaget.
Toppscorer Ungarn: Dominik Mathe 6.
Utvisninger: Norge 6×2 min., Ungarn 2×2 min.