U-20 landslaget med seier 23-16 over Sverige! – ØIF Arendal
Foto: Stéphane Pillaud/IHF

U-20 landslaget med seier 23-16 over Sverige!

Seier 23-16 over Sverige smakte utrolig godt for juniorgutta onsdag. Det kan ha sikret Norge VM-plass neste år. U-20 landslaget med Sander L. Simonsen (2 mål) og Olaf R. Hoffstad (2 mål), har virkelig reist seg etter de tre åpningstapene i puljespillet. Onsdag fulgte de opp seieren over Romania med nok en 2-poenger.

– Det ble en fighterkamp der vi sto utrolig bra bakover. De siste 20 minuttene ble preget av mange norske utvisninger, men vi beholdt roen i spillet og Robin Haug sto nok en toppkamp i mål. Han sto kanskje enda bedre i dag enn mot Romania, forteller Joar Gjerde i trenerteamet til handball.no.

– Det var utrolig gøy i den perioden der svenskene kom litt innpå da vi hadde flere utvisninger, da reddet han nesten alt, sier han.

Totalt sett er han veldig fornøyd og gir guttene masse skryt for måten de har reist seg på etter gruppespillet. Nå kan de to seirene i mellomspillet sende Norge til kamp om de øverste plasseringene for de som ikke nådde hovedrunden.

Norges neste kamp spilles fredag.

FAKTA
Junior-EM menn, mellomrunde
Norge–Sverige 23-16 (12-10)
Sportna Dvorana Golovec, Celje, Slovenia
200 tilskuere
Målscorere Norge: 
Vetle Rønningen, Bodø 7, Andreas Horst Haugseng, Nærbø 5, Karsten Skinnarland Enoksen, Runar 3, Sander Løvlie Simonsen, ØIF Arendal 2, Sindre Heldal, Nærbø 2, Olaf Richter Hoffstad, ØIF Arendal 2, Ole Nærland, Nærbø 1, Alexander Mitrovic, Elverum 1. Øvrige norske spillere: Emil Kheri Imsgard, Elverum, Sander Wennberg Linderud, Elverum, Fabian Sandven, Bækkelaget, Robin Paulsen Haug, St. Hallvard, Thomas Horneland Boilesen, Drammen, Jacob Weidemann, Nøtterøy, Sander Rogne Myklebust, Bækkelaget.
Toppscorer Sverige: Oskar Sunnefeldt 4.
Utvisninger: Norge 8×2 min., Sverige 2×2 min.