Endelig en opptur for Sander og Olaf i U-20 EM! – ØIF Arendal

Endelig en opptur for Sander og Olaf i U-20 EM!

I den fjerde EM-kampen ble det endelig seier for juniorgutta, som vant 29-25 over Romania. Olaf Hoffstad scoret de to "ØIF Arendal-målene" som ble scoret i kampen.

Laget spiller mellomrundekamper som vil avgjøre hvilken plass de vil spille om etter at de ikke nådde hovedrunden. En plass blant de 12 beste sikrer Norge VM-deltakelse neste år.

– Denne seieren var kjærkommen. Den trengte vi virkelig, den utløste både lettelse og glede i troppen, sier Vidar Gjesdal i trenerteamet til handball.no.

Han forteller at laget har brukt tiden godt siden tapet for Israel søndag og jobbet knallhardt sammen for å finne tilbake til de tingene som gjør at vi vinner håndballkamper.

– Vi gjorde en veldig bra figur, men det aller viktigste er at vi reiste oss igjen etter det som har vært. Det ble et tungt gruppespill og spillerne skal ha all ære av innsatsen de har lagt inn også i tiden frem til denne kampen, sier han.

Han var glad for å se at spillerne klarte å gjøre det de hadde snakket om, om til handling på banen. Første omgang var veldig solid i alle faser, men mot slutten ble de litt engstelige for at de skulle gi vekk ledelsen. Det ble tight på slutten, men vi holdt unna, sier han.

Robin Haug ble banens beste spiller. – Det var fortjent, han var god. Han var med og reddet oss da det begynte å bli kritisk for oss. Da sto han frem og tok noen avgjørende baller, men han var god jevnt over i dag, sier Gjesdal.

Neste kamp spilles mot Sverige onsdag kl. 17.00. Norge må antakelig ha to poeng for å kunne spille om plassene mellom 9–12 i mesterskapet.

FAKTA
Junior-EM menn, mellomrunde
Romania–Norge 25-29 (8-16)
Sportna Dvorana Golovec, Celje, Slovenia
100 tilskuere
Målscorere Norge: Sindre Heldal, Nærbø 5, Thomas Horneland Boilesen, Drammen 5, Andreas Horst Haugseng, Nærbø 4, Preben Egeli, Bodø 3, Karsten Skinnarland Enoksen, Runar 3, Alexander Mitrovic, Elverum 3, Ole Nærland, Nærbø 2, Olaf Richter Hoffstad, ØIF Arendal 2, Fabian Sandven, Bækkelaget 1, Vetle Rønningen, Bodø 1. Øvrige norske spillere: Emil Kheri Imsgard, Elverum, Sander Løvlie Simonsen, ØIF Arendal, Sander Wennberg Linderud, Elverum, Robin Paulsen Haug, St. Hallvard, Jacob Weidemann, Nøtterøy, Sander Rogne Myklebust, Bækkelaget.
Toppscorer Romania: Calin Cabut 5, Daniel Pop 5.
Utvisninger: Romania 3×2 min., Norge 3×2 min.