Johnny Jensen: – ØIF Arendal bygger «stallen» slik vi også ønsker å gjøre det! – ØIF Arendal

Johnny Jensen: – ØIF Arendal bygger «stallen» slik vi også ønsker å gjøre det!

Han er yngrelandslagstrener og Arendal-venn. FalkHortens hovedtrener Johnny Jensen. Og han er imponert over hvordan ØIF Arendal og Marinko Kurtovic "bygger" sin spillerstall. Også har han noen råd til unge talenter på vei opp og frem.

– Det ØIF Arendal er i ferd med å gjøre nå, er slik vi også ønsker å bygge vår egen stall.

Johnny Jensen har en imponerende spille karriere bak seg. Håndballeventyret starter i Sandefjord TIF (1987-1999), gikk så til Tyskland hvor han spilte for VfL Bad Schwartau (1991-2001), ThSV Eisenach (2001-2003) og SG Flensburg Handewitt (2003-2010) før han vente hjem til spill og trener jobb i Nøtterøy. 200 landskamper og 288 mål forteller mye om en fantastisk håndballkarriere. Så ingen tvil, han vet hva han snakker om. Og nå ser han til Marinko Kurtovic og ØIF Arendals måte å utvikle klubben på. ØIF Arendal har hentet inn mange unge og spennende håndballtalenter.

– Det er mange som tenker slik som ØIF Arendal gjør. Men det er få som får det til.

Tålmodighet er en dyd både for klubb og for spillere skal vi tro Johnny.

– Det er så viktig å være tålmodig. De fleste yngre spillere har «maur i rompa og tenker utelukkende på spilletid, spilletid og spilletid.

Johnny Jensen maner til tålmodighet og at yngre spillere er forberedt på dem som møter dem.

– Det er viktig å vite at når man kommer som et yngre håndballtalent til en stor klubb i eliteserien, er det først og fremst en fantastisk treningsarena man kommer til. Hver eneste treningsøkt med noen av Norges beste håndballspillere gjør deg bedre.

Og så gjelder det å bruke mulighetene når de kommer.

– Selvsagt. Og alle spillere som presterer i trening vil etterhvert få muligheter også i kamp. Og da gjelder det å bruke dem når de kommer.

Og perspektivet til unge talenter bør ikke være for kort.

– Det er viktig å tenke lengre enn «nåtid». Gjerne en eller helst flere sesonger av gangen. Tenke utvikling og være tålmodig.

Om han er generøs med ØIF Arendal, Marinko Kurtovic og klubben strategi, ikke la deg lure. Han kommer til å gjøre alt for å ta med seg poengene fra Sparebanken Sør Amfi når FalkHorten kommer på besøk! Arendal-vennen Johnny Jensen!