Norsk tap til tross for fire «ØIF Arendal-mål» – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen/May Elin Aunli

Norsk tap til tross for fire «ØIF Arendal-mål»

Det ble dessverre norsk tap også i den tredje EM-kampen for juniorlandslaget. Mot Israel ble det søndag tap med sifrene 25-30. Sander Løvlie Simonsen (2 mål) og Olaf Richter Hoffstad (2) scoret 4 av landslagets 25 mål.

Dermed ble Norge nr 4 i gruppa. Det betyr spill i mellomrunde (med lag nr 3 og 4 fra gruppespillet) videre i EM. Første motstander blir Romania (som ble nr 4 i gruppe A, og tapte 31-40 i sin siste kamp mot Sverige søndag). tirsdag 24. juli, og deretter venter Sverige 25. juli. (Sverige ble nr 3 i gruppe A).

Kampen mot Israel ble en ny slitekamp for Juniorgutta. Israel fikk et overtak litt ut i førsteomgangen som de tok godt vare på. Igjen slet Norge med å få til angrepsspillet og avslutningene, og bakover kom det glipper som Israel utnyttet. Ved pause var Israel i ledelse 15-10.
I starten av andreomgangen fikk Israel til tider veldig fritt spillerom, og da økte de ledelsen til hele 9 mål på det meste. Litt bedring i det norske forsvaret, (som ga muligheter for flere målvaktsredninger) mer aggressivitet og bedre skyting framover gjorde at Norge klarte å knappe inn. Men de kom aldri nærmere enn fire mål (23-27 og 24-28). Sluttsifrene ble 25-30.

Vidar Gjesdal i trenerteamet til Juniorgutta sa dette til handball.no etter kampslutt: 
– Dette var tungt. Vi får det egentlig ikke til å fungere, verken bakover eller framover og da blir resultatet deretter. Det er rett og slett ikke godt nok. Nå må vi ta tak i dette, og finne ut hvordan vi skal komme oss ut av denne «blindgata». Vi har fortsatt nok å kjempe for – ikke minst det å sikre en plass i neste års VM (de 12 beste fra EM samt Frankrike og Spania som er direktekvalifisert går dit.).

FAKTA

Junior-EM Menn i Slovenia

Norge – Israel 25-30 (Pause 10-15)
Celje, Slovenia (Sportna Dvorana Golovec)
300 tilskuere

Målscorere Norge:
Thomas Horneland Boilesen, Drammen HK 6 mål, Fabian Sandven, Bækkelaget HB Elite 4 mål, Ole Nærland, Nærbø 3 mål,  Alexander Mitrovic, Elverum 2 mål, Sander Løvlie Simonsen, ØIF Arendal 2 mål, Olaf Richter Hoffstad, ØIF Arendal 2 mål, Karsten Skinnarland Enoksen, Runar 2 mål, Vetle Rønningen, Bodø HK 2 mål, Preben Egeli, Bodø HK 1 mål og Jacob Weidemann, Nøtterøy 1 mål.

Øvrige norske spillere:
Robin Paulsen Haug, St. Hallvard og Emil Kheri Imsgard, Elverum (målvakter) , Sindre Heldal, Nærbø IL, Andreas Horst Haugseng, Nærbø, Sander Rogne Myklebust, Bækkelaget HB Elite og Sander Wennberg Linderud, Elverum   

Toppscorer Israel:
Ofir Cohen 9 mål.

Utvisninger:
Israel x2 min., Norge x2 min.

Kampens beste spiller: 
Ofir Cohen, Israel