Nå starter «hardkjøret»: – Dette tror jeg blir riktig, riktig bra! – ØIF Arendal

Nå starter «hardkjøret»: – Dette tror jeg blir riktig, riktig bra!

Marinko Kurtovic samler troppene mandag. Og med unntak av EM-spillerne Sander Løvlie Simonsen og Olaf Richter Hoffstad, stiller samtlige til "start" når starten går i den siste fasen i oppkjøringen. - I år blir det så optimalt vi kan få det. Dette tror jeg blir riktig, riktig bra!

Mens fjorårets oppkjøring var plaget av mange skader og spillere på prøvespill, har Marinko Kurtovic hele stallen på plass fra første trening etter sommerferien. Det tror ØIF Arendal treneren vil gjøre stor forskjell i inngangen til årets seriespill.

– Jeg er glad for at jeg har så mange spillere klare for oppkjøring. I fjor var det «Donald Duck»-tilstander. Og selv om det er spillere med «skavanker» også i årets oppkjøring, er situasjon helt annerledes. Om vi kan unngå nye skader vil situasjon være helt optimal. 

Martin Lindell, Maximiliam Jonsson, Kenny Ekman og Josip Vidovic har fremdeles noen begrensninger mht «senskader» fra fjorårets sesong. Men det er ventet at alle skal være klare når sesongen starter 8. september.

– Det eneste som ikke er optimalt er at U-landslagets EM ligger i august. Både Jørg William Fiala Gjermundnes og målvakten André Bergsholm Kristensen mister den viktigste delen av oppkjøringen inn mot ny sesong. Det liker jeg ikke. Det ville vært veldig verdifullt for dem å få med seg denne perioden i klubblaget. 

Marinko er kritisk til EHFs plassering av et ungdomsmesterskap. Og liker ikke at de ny-rekrutterte spillerne ikke får anledning til å være med på den viktige oppkjøringen.

Torsdag er det tester. Og klubbens fysiske trener, Hans Olav Uldal, har gått vitenskapelig til verks i årets testing. 

– Hans Olav er svært dyktig. Og sammen med klubben er vi stadig på jakt etter muligheter for utvikling. At vi har tatt i bruk laktatprofil-test i år gir oss masse verdifull informasjon som vi ikke har hatt tilgjengelig tidligere. 

Marinko Kurtovic er tydelig fornøy med de muligheter som den nye testmetoden gir klubben.

– Først og fremst får vi et godt bilde av hvor godt gutta har gjort jobben i egentreningsperioden. Dernest har vi et verktøy som gir oss oversikt over hvem som ligger opp under grensene og hvem vi skal «pushe» ekstra. Dette skal vi utnytte helt maksimalt fremover, både i sesongoppkjøringen og når sesongen er i gang.

Etter en ukes samling i Arendal drar hele troppen til Danmark og Generation Handball.

– Vi har et fantastisk samarbeid med Generation Handball. En virkelig spennende, internasjonal håndballturnering som går av stabelen i Viborg. En turnering som vi anbefaler alle norske lag å reise til hver sommer. 

I Viborg og Generation Handball blir det møte med toppklubber og mye trening.

– Vi skal være der en uke og vi får anledning til å leve som 100% profesjonelle håndballspillere hele uken. Det blir tre økter om dagen. En løpe-økt før frokost, håndballøkt etter frokost og kamp på ettermiddagen. På kvelden kan det også bli fysisk økt.

– I tillegg får vi anledning til å spille mot to danske og et islandsk topplag. Helt fantastisk motstand selv om vi ennå ikke har fått mer enn uken i Arendal på å samkjøre spillet vårt.

Etter Generation Handball venter Skjærgårdslekene.

– I Tønsberg skal vi i veldig stor grad la alle få muligheter og masse med spilletid. Samtidig vil vi vinne. Det gjør noe med selvtillit med laget når man vinner. Og vi ønsker å bygge selvtillit. Det gjøres gjennom å vinne kamper.

Det er ikke slutt med kamper og turneringer etter Skjærgårdslekene. For påfølgende helg venter to av de beste svenske klubbene i Gøteborg.

– Vi har blitt invitert av RIK fra Gøteborg til et flott opplegg. Det blir kamper mot Sävehof, RIK og Önnered. I tillegg skal vi trene mye styrke fra fredag til mandag under turneringen.

Hele oppkjøringen kulminerer med en treningskamp i Arendal. 

– Vi skal møte FalkHorten i Arendal-distriktet. Tidspunkt og sted kommer vi tilbake til. Men vi gleder oss til denne før-sesongpremieren på hjemmebane. Det blir stort å vise hjemmepublikum hvor vi står rett før sesongen starter.

Slik blir sesongoppkjøringen